Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +1 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Receptes

Knifi olu vārīšanā, lobīšanā un svaiguma noteikšanā © DIENA

Kopš bērnības esmu dzirdējusi – lai novārītas olas būtu vieglāk nolobīt, tās pēc vārīšanas uzreiz jāliek ledusaukstā ūdenī. Tomēr tagad esmu izmēģinājusi dažādus variantus un pēc savas pieredzes secinājusi – lobīšanai ar ūdens aukstumu nav sakara. Olas ledusaukstā ūdenī ir jāliek tādēļ, lai tās dabūtu tieši tādā mīkstumā, kādu vēlaties. Ja pēc vārīšanas tās atstāsit karstajā ūdenī, tās turpinās gatavoties un būs cietākas, nekā vēlējāties.

Garšīgām brīvdienām! © DIENA

Par spinātu un šķiņķa galeti varu teikt, ka tā ir garšīga gan karsta, tikko izņemta no cepeškrāsns, gan arī atdzisusi – tādu to var ņemt līdzi pavasara pārgājienos un apēst brīvā dabā. Filo (lapu) mīklas smalkmaizītes prasa ilgāku laiku virtuvē, jo jāgatavo gan pildījums, gan papildu ņemšanās ir ar pašu mīklu. Ja nekad neesat to izmantojuši, ziniet – lielveikalu saldētavās tā stāv turpat, kur dažādās kārtainās mīklas. Bumbierus šajā gadījumā gatavojām rozā vīnā, bet tikpat labi mērcei var izmantot arī sarkanvīnu.