Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 26. janvāris
Agneta, Agnis, Ansis

Receptes

Rupjmaizes un ābolu uzputenis ar šokolādi, dzērvenēm un pirmo rudens sniegu © DIENA

Cilvēkam, kurš nekad nav stāvējis pie plīts, nekad neko citu nav vārījis kā vien tēju, ieteicams beidzot sākt gatavot ko garšīgu un veselīgu tieši rudenī, jo it viss, kas dārzā novākts un novietots omes pagrabā vai priecē acis ar dažādu krāsu mirdzumu veikalu plauktos, izmantojams garda ēdiena pagatavošanā. Turklāt cenas ir pieņemamas jebkuram maciņam.

Ķirbja krēmzupa ar pistācijām © DIENA

Pagatavošana1. Ķirbi un kartupeļus, pusi purava baltā kāta sagriež gabaliņos. Katlā uzkarsē eļļu, apcep dārzeņus, pielej ūdeni. Sautē uz vidējas uguns. 2. Ķiplokus sasmalcina, pieber zupai. 3. Pievieno virces, sāli. 4. Pēc pusstundas pārbauda dārzeņu gatavību — ja tie gatavi, izņem virces, katla saturu sablendē.