Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. janvāris
Tatjana, Dorisa

Receptes

Rudenīgi garšīga maltīte

Septembris ir tas gada mēnesis, kad siltumnīcas vēl pilnas ar sezonas pēdējiem tomātiem – sulīgiem un pārgataviem, neseno sauli vēl pārpārēm baudījušiem. Tad nu jāsteidz tos izmantot pēc pilnas programmas, jo diemžēl drīz jau sāksies konservēto tomātu un saldēto dārzeņu sezona. Kamēr tas vēl nav noticis, aizgūtnēm baudiet to, ko piedāvā dārzs un tirgus. Bet saldajā uzcepiet šokolādes gabaliņu cepumus. Tiem var izmantot jebkuru šokolādi, gan piena, gan melno un pat balto. Bet vislabāk garšo, ja jauc visas trīs kopā. Var izmantot arī šokolādes čipsus – smazās monētiņas, kas domātas kausēšanai.

Trīs sātīgas receptes septembra sākumam © DIENA(2)

Ar rikotu un spinātiem pildīti makaroni būs sātīgs, bet tajā pašā laikā maigs ēdiens. Izcili piemērots lielām ģimenes vakariņām, jo dos gan enerģiju, gan palutinās garšas kārpiņas. Vienīgi gatavošana diezgan cimperlīga – tieši pildīšanas daļa. Toties vista un trusis daudz rūpju neprasīs – tikai dārzeņu un garšaugu sagatavošanu. Pārējo darbu izdarīs cepeškrāsns.

Kā gatavo ābolu sidru? © DIENA(1)

Kad dārzos sākas ābolu laiks, domas mēdz aizslīdēt sidra un ābolu brendija virzienā. Tomēr, pirms ķerties pie savas ’Baltās dzidrās’, ņemiet vērā – īstam sidram kurš katrs ābols nederēs. Normandijā, ābolu sidra un kalvadosa (ābolu brendija) dzimtenē, šiem dzērieniem tiek audzētas speciālas šķirnes. Normandieši ignorē dzidro vasaras ābolu šķirnes, priekšroku dodot tām, kas gatavību sasniedz no oktobra līdz janvārim.