Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +3 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. janvāris
Tatjana, Dorisa

Receptes

Vienkārši un ļoti garšīgi ēdieni aukstākām janvāra dienām © DIENA(2)

Pēc siltā decembra janvāra sākums solās būt vēsāks. Tādām dienām piestāv ziemas ēdieni. Jēra gaļas sautējumu vīnā var ēst gan kopā ar rīsiem vai kartupeļiem, gan vienu pašu. Šķelto zirņu virums vienkārši ir ļoti garšīgs ēdiens. Savukārt par cepumiem varu teikt tā – pēc garā pirparkūku maratona saldajam našķim gribas kaut ko citu, piemēram, smaržīgus, mutē kūstošus sviesta cepumus.

Zāļu liķieri © DIENA

Ja runā par pasaulslaveniem liķieriem, tad jāsāk ar zāļu un garšvielu dzērieniem, jo ar tiem aizsākās liķieru darināšanas māksla.

Kā marinēt ingveru? © DIENA

Reiz, kad atkal uz letes uzliku kādu kilogramu ingvera sakņu, Rimi pārdevēja man, no sirds brīnoties, jautāja, ko es daru ar to tādos daudzumos. Marinēju. Apnika pārmaksāt milzīgu naudu par tiem rūpnieciski marinētajiem, burciņās un paciņās fasētajiem, kas saldināti ar mākslīgajiem saldinātājiem, iekrāsoti ar mākslīgajām krāsvielām.

Īpaši tuvajiem svētkos © DIENA

Ziemassvētki un lielās brīvdienas tūdaļ būs klāt, brīva laika arī netrūks, tāpēc šoreiz gatavosim brīnišķīgu, pāris stundu sautējamu gulašu, kā arī siera kūku ar piparkūku smaržu un garšu – bez cepšanas. Priecīgus un garšīgus svētkus!