Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +3 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. janvāris
Tatjana, Dorisa

Receptes

Kā mājās pagatavot humosu © DIENA(1)

Humoss ir viens no Vidējo un Tuvo Austrumu garšīgākajiem ēdieniem. Ne gluži ēdieniem – šajā reģionā to lieto, tāpat kā mēs lietojam majonēzi, – pie visa. Reģionā vēl joprojām nespēj vienoties, vai humosa izgudrotāji ir Ēģiptes arābi vai tomēr ebreji, kas pirmie samala turku zirņus kopā ar sezama sēklu pastu, citronu sulu un ķiploku. Humosa kari turpinās ne tikai par vēsturi, bet vēl jo trakāk – par šodienu. Diskutēts tiek par labāko konsistenci, temperatūru un perfektāko piedevu. Saplēsties var pat labākie draugi, ja atklāj, ka katrs iecienījis citu humosiju (ēstuve, kurā pārdod tikai humosu).

Gaļas ēdieni kārtīgai maltītei, cepumi – kārajam zobam © DIENA

Kad kopš svētkiem pagājis kāds strēķis laika, atkal sāk gribēties gaļiņu. Tāpēc šoreiz cepam cūkgaļu cepeškrāsnī un sautējam vistu karijā. Par cūkgaļu sakāmais ir šāds – ideāla recepte, ja nav laika divu stundu garumā uzmanīt plīti. Samarinē, saliec maisā un šauj cepeškrāsnī. Tā visu izdarīs pati. Vistas karijs ir vienkārša recepte, ātri un viegli pagatavojama. Garšos tiem, kam patīk Āzijas virtuves asās garšas.

Cepumi? Protams, veselīgi uzturēt gada sākuma apņemšanos ēst mazāk un teikt nē našķiem. Taču dzīvojam tikai vienreiz, tāpēc paši zināt....