Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijā

Tādi kari kā ar burvju nūjiņu nebeidzas © DIENA

Par Krievijas prezidenta vēlēšanām kā kara referendumu, par situāciju Ukrainas frontē un vācu presē noplūdušo NATO mācību plānu alianses Austrumu flanga aizsardzībai militāro ekspertu, Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Igoru Rajevu iztaujā Agnese Margēviča.

Visa ķēde ir bojāta © DIENA

Par salūzušo vilcienu skandāla krīzes komunikācijas kļūdām Guntars Gūte sarunājas ar politologu un sabiedrisko attiecību speciālistu Filipu Rajevski.

AST: Latvijas elektroenerģijas sistēma ir gatava patēriņam sala laikā

Ceturtdien, 4.janvārī, elektroenerģijas patēriņš Latvijā pieauga līdz 24,17 gigavatstundām (GWh), sasniedzot sistēmas slodzes maksimumu pēdējā gada laikā, un Latvijas energosistēma ir gatava šādām pīķa slodzēm, pavēstīja Latvijas pārvades sistēmas operatora AS Augstsprieguma tīkls (AST) pārstāvji.

Taukačs: Jācer, ka veselais saprāts uzvarēs © DIENA

Par nodokļu izmaiņām, VID vadītāja konkursu un papildu nodokli ar Krieviju strādājošajiem uzņēmumiem Guntars Gūte sarunājas ar nodokļu ekspertu, zvērinātu advokātu, juridiskā biroja Sorainen partneri Jāni Taukaču.

Sadales tīkls: Šis gads bija pagrieziens uz valsts enerģētisko neatkarību

Pēdējie gadi enerģētikā bijuši dažādu satricinājumu pilni, tomēr 2023.gadu var dēvēt par stabila pagrieziena gadu uz valsts enerģētisko neatkarību un energoresursu portfeļa paplašināšanu, kā arī Latvijas elektroapgādes kritiskās infrastruktūras izturības testu, pauda AS Sadales tīkls valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Latvijas Nacionālā sporta centra attīstības ceļš © DIENA

Latvijas Nacionālais sporta centrs ir daudziem, pirmšķietami, neko neizsakošs nosaukums, kas pēc sava fonētiskā skanējuma jau pats pēc definīcijas piešķir zināmu pretenziju uz ko nacionāla līmeņa ievērības cienīgu. Kas ir Latvijas Nacionālais sporta centrs? Tā ir 100% Izglītības un zinātnes ministrijai piederoša kapitālsabiedrība, kas savu darbību jaunajā veidolā uzsāka tikai 2022. gadā.

Ašeradens: Rēzeknes pašvaldībai līdz janvāra beigām jāpieņem budžets

Finanšu ministrija (FM) vienojusies ar Rēzeknes pilsētas domi, ka pašvaldība līdz 2024.gada 22.janvārim sagatavos budžetu, kas dotu pamatojumu FM vērsties valdībā ar priekšlikumu, kā risināt finanšu situāciju pašvaldībā, piektdien preses konferencē pēc tikšanās ar Rēzeknes domes pārstāvjiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Kozlovskis: Nelegālās migrācijas spiedienā, iespējams, iestājusies pauze

Nelegālās migrācijas spiedienā, iespējams, iestājusies pauze, taču patlaban nav pamata atcelt pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, atzina Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV), kurš šodien darba vizītē kopā ar finanšu ministrs Arvilu Ašeradenu (JV) apmeklēja Latvijas-Baltkrievijas robežu.