Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā

Premjere: Balsojums Saeimā parāda, kuras partijas iestājas par Latvijas vērtībām

Saeimas pārliecinoša vairākuma atbalsts Baibas Bražes apstiprināšanai ārlietu ministra amatā parāda gan partijas, kuras iestājas par Latvijas vērtībām, gan arī tās partijas, kurām svarīgāk palikt pie saviem politiskajiem ieskatiem un pozicionēties, šodien pēc balsojuma Saeimā izteicās Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība © DIENA

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka opozīcijai arī neesot iespēju, jo matemātika ir nepielūdzama, intervijā Agnesei Margēvičai spriež Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pieredzējušākais politiķis Augusts Brigmanis

Politiskās kaislības ap futbolu un ne tikai

Kopš brīža, kad sākās ļembasts ap ieceri Rīgā beidzot uzbūvēt pasaules līmeņa futbola stadionu, pagājušas tikai dažas nedēļas, tai pat laikā sabiedrība jau paspējusi sadalīties divās naidīgās grupās. Interesanti, ka diskusijas, bet jo īpaši pretstāve idejai strauji attīstās vairākos virzienos: vieni kritizē izvēlēto vietu – Lucavsalu, citi uzskata, ka Latvijā futbols kā tāds teju vispār nepastāv, un tāpēc būtu muļķīgi “neeksistējošam” sporta veidam būvēt tādu monstru gandrīz pilsētas centrā. Bet visam pa vidu pamanāmas gan kādas saimnieciskas dabas intereses, gan arī vēlme uzaudzēt savu politisko kapitālu uz sabiedriski jūtīgas tēmas.