Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Īpašums

Lucrum Realty tirdzniecības telpu apskats 2010.g. I cet.

Salīdzinājumā ar 2009.gada pirmo ceturksni šogad samazinājies gan atvērto, gan slēgto tirdzniecības telpu skaits. Slēgto telpu skaits ir sarucis teju uz pusi.Šogad pirmajā ceturksnī turpinājās stabilizācija, kura iesākās 2009.gada otrajā pusgadā, kad slēgto tirdzniecības telpu skaits turpināja samazināties. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu martā bija lielāks slēgto telpu skaits.Pilnu apskatu lasiet šeit.

"Rent In Riga" komercplatību nomas tirgus pārskats 2009./2010.gads - ziema

Salīdzinot ar rudeni, darījumu skaita pieaugums ir samērā neliels – 9%, savukārt, skatot gada griezumā, šoziem lēciens ir milzīgs – 173%, secināts Rent In Riga apskatā. Augsto darījumu apjoma līmeni ne tikai ziemā, bet arī rudenī un vasarā, pēc uzņēmuma pārstāvju domām, nodrošināja zemā nomas maksa un plašais telpu piedāvājums.

"Rent In Riga": ziemā īres maksai Rīgā rekordzems līmenis

Ziemas sezonā īres maksa Rīgā sasniegusi rekordzemu līmeni, liecina Rent In Riga apskats. Februārī īres maksa sasniegusi divu gadu laikā zemāko līmeni – četrus latus par kvadrātmetru. Pirms gada šāda tipa dzīvokļu īre bija seši lati par kvadrātmetru, teikt apskatā. Pērn divistabu dzīvokļi bija pieejami par 200–400 latiem, bet šoziem - par 150–250 latiem. Kvalitatīvo dzīvokļu segmentā gan īres maksa saglabājās 2009.gada rudens līmenī.

KP: izņemot atsevišķus gadījumus, ceļu būves tirgū nav fiksētas aizliegtas vienošanās

Konkurences padome (KP) veikusi ceļu būvniecības tirgus – autoceļu, ielu un meža ceļu – uzraudzību, un, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju, veikusi arī vairāku tirgus dalībnieku apmeklējumus. Izņemot atsevišķus gadījumus, netika iegūta informācija, kura liecinātu par tirgus dalībnieku aizliegtu vienošanos par cenām vai par piedalīšanos vai nepiedalīšanos valsts un pašvaldību iepirkumos, liecina KP ziņojums.

KP nekonstatē pārkāpumu "Cemex" darbībās transportbetona tirgū

Konkurences padome (KP) nolēmusi izbeigt lietas izpēti par iespējamo Konkurences likuma pārkāpumu SIA Cemex darbībās, trešdien informēja KP. Konkurences uzraugiem nav bijis pamata konstatēt, ka _Cemex _ļaunprātīgi izmantoja savu dominējošo stāvokli pelēkā cementa vairumtirdzniecības tirgū ar mērķi gūt labumu, izspiežot citus tirgus dalībniekus no transportbetona tirgus.

Izdevies pārdot visus jaunā projekta "Lielupes nams" dzīvokļus(2)

Holdinga kompānijai LNK izdevies pārdot visus dzīvokļus jaunajā projektā Lielupes nams, kas nodots ekspluatācijā 2008.gada pavasarī, trešdien informēja kompānija. Pēdējais brīvais dzīvoklis mājā Jūrmalā iegādāts marta sākumā par cenu 1800 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2).

Paraksta līgumu par 150 miljonu eiro aizdevumu TEC-2 rekonstrukcijai(2)

Trešdien a/s Latvenergo un Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) parakstīja aizdevuma līgumu par Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) otrā jaunā energobloka finansēšanu, informē energokompānija.Līguma ietvaros Latvenergo kā aizdevumu saņems 150 miljonus eiro TEC-2 otrā jaunā energobloka celtniecībai.

"Arco Real Estate": februārī sērijveida dzīvokļu cenas turpina lēnām pieaugt(2)

2010.gada februārī, salīdzinājumā ar 2010.gada janvāra mēnesi, vērojams neliels cenu pieaugums, tomēr tas, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, ir mazinājies. Cenas sērijveida dzīvokļiem Rīgā februārī kopumā palielinājās vidēji par 2,4%, vidējā sērijveida dzīvokļu cena 2010.gada februāra mēnesī paaugstinājās līdz 558 EUR/m²,