Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Īpašums

"Arco Real Estate" apskats par pavasara tendencēm Saulkrastos

Maijā strauji palielinājusies interese par lētu vasarnīcu iegādi Saulkrastos, potenciālos pircējus interesē vasarnīcas, kas atrodas ne tālāk kā divus kilometrus no jūras ar labu apdari un labierīcībām, teikts Arco Real Estate apskatā.

Latio: Trūkst vidusmēra pircējiem piemērotu gatavu privātmāju © DIENA(6)

Interese par privātmāju iegādi Rīgā un tās apkārtnē aprīlī ir nedaudz palielinājusies, tomēr pircēju vēlmēm un finansiālajām iespējām atbilstošs piedāvājums ir ierobežots, liecina Latio tirgus pārskats.Potenciālie pircēji vēlas iegādāties pabeigtas mājas, kurās iespējams uzreiz dzīvot, neapgrūtinot sevi ar būvniecības, apdares vai remonta darbu veikšanu un papildus izdevumiem.

Apskats: tikai trešdaļa tirdzniecības centru apsaimniekošana bijusi veiksmīga

Kompāniju “Re&Solution”, „Kļaviņš & Slaidiņš LAWIN“ un “PricewaterhouseCoopers” sagatavotajā Baltijas nekustamā īpašuma tirgus apskatā ir teikts, ka tikai aptuveni 30 procenti no Rīgas tirdzniecības centriem ir bijuši veiksmīgi, saglabājot neiznomāto telpu īpatsvaru zem 10 procentu robežas, un vienlaicīgi ir stiprinājuši savu nomnieku sastāvu ar pieprasītu zīmolu kompāniju ilgtermiņa nomas līgumiem.

"Kivi Real Estate": brīvo telpu īpatsvars aktīvajā pilsētas daļā - ap 15 līdz 20%(3)

Brīvo telpu īpatsvars aktīvajā pilsētas daļā šobrīd varētu būt aptuveni 15 līdz 20% no kopējās platības, savukārt telpas mazāk aktīvās vietās ar zemu gājēju plūsmu vai arī ļoti lielas telpas - no 300 kvadrātmetriem - nereti stāv neiznomātas pat 6 līdz 10 mēnešus, par saviem novērojumiem informē SIA Kivi Real Estate komercobjektu nomas un pārdošanas nodaļas speciālists Ivars Gorbunovs.

"Ober-Haus": aprīlī sērijveida dzīvokļu vidējā cena mikrorajonos kāpa par 1%

Aprīlī sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 540 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), kas ir vidēji par 1% vairāk nekā martā, kad tā svārstījās ap 534 eiro/m2, liecina _Ober-Haus _apskats. Uzņēmuma valdes locekle Aija Āboliņa vērtē, ka sērijveida dzīvokļu vidējās cenas nelielais pieaugums neliecina par cenu augšanas tendencēm, bet gan par to pakāpenisku stabilizēšanos.

Martā lētāks kļuvis darbaspēks buvniecībā; būvmateriālu cenas nemainās(1)

Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, būvniecības izmaksas Latvijā samazinājās vidēji par 0,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Strādnieku darba samaksa saruka par 1,6%, vienlaikus izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai pieauga par 0,7%. Būvmateriālu cenas būtiski nemainījās.

"Latio": pirmajā ceturksnī lielākais pieprasījums pēc nelielām tirdzniecības telpām

Šā gada pirmajos trijos mēnešos Rīgā lielākais pieprasījums bija pēc nelielas platības tirdzniecības telpām, liecina Latio komercplatību tirgus pārskats par 2010.gada pirmo ceturksni.Aktivitāti nelielo telpu segmentā Rīgas centrā kompānija vērtē kā ļoti augstu. Galvenokārt to nodrošina konditorejas, kafejnīcas, restorāni un citi ēdināšanas uzņēmumi, kā arī nelieli veikaliņi.

"Latio": gada sākumā samazinājusies aktivitāte biroja telpu nomas tirgū

Lai gan biroju telpu nomas maksa kopš 2007.gada sarukusi par 50–70%, nomnieku aktivitāte gada sākumā ir samazinājusies un brīvo platību īpatsvars sasniedzis 30–40%, liecina _Latio _komercplatību tirgus pārskats par 2010.gada pirmo ceturksni.A klases biroju telpu segmentā nomas maksa, par kuru patlaban notiek darījumi, ir 7–8 eiro par kvadrātmetru mēnesī, B klases biroju telpu segmentā – 5–7 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Rosību nekustamo īpašumu tirgū nodrošina bankas(11)

Rosību nekustamo īpašumu tirgū, par kuru vēsta pēdējo mēnešu nekustamo īpašumu tirgus dati, izraisa bankas, kuras uzpērk kredītu nemaksātāju izsolēs nonākušos dzīvokļus. Pārējie potenciālie dzīvokļu pircēji, visticamāk, gaida lielāku stabilitāti valsts ekonomikā, trešdien vēsta laikraksts Diena. Patlaban tirgū dominējot dabiskais pieprasījums - dzīvokļus iegādājas cilvēki, kuriem tas nepieciešams dzīvošanai.

"Latio" mājokļu tirgus apskats 2010.gada marts

Rīgā sērijveida dzīvokļu vidējā cena martā bija 562 eiro kvadrātmetrā, kas ir par 2% vairāk nekā februārī, kad vidējā cena bija 550 eiro kvadrātmetrā, teikts Latio mājokļu tirgus apskatā.

Krīzes spiesti, Latvijas ceļu būvētāji atraduši pasūtījumus pat Āfrikā(24)

__Lai izdzīvotu, Latvijas ceļu būvnieki meklē pasūtījumus ārzemēs. Uzņēmumi cīnās par konkursiem Igaunijā, Polijā, Vācijā, Zviedrijā, mēģina iekļūt Krievijas tirgū, drīz līgums tiks noslēgts Uzbekistānā un pat vēl tālāk - Ganā, tā laikrakstam Dienas Bizness stāstījis Latvijas Ceļu būvētāju biedrības izpilddirektors Zigmārs Brunavs.

Lucrum Realty tirdzniecības telpu apskats 2010.g. I cet.

Salīdzinājumā ar 2009.gada pirmo ceturksni šogad samazinājies gan atvērto, gan slēgto tirdzniecības telpu skaits. Slēgto telpu skaits ir sarucis teju uz pusi.Šogad pirmajā ceturksnī turpinājās stabilizācija, kura iesākās 2009.gada otrajā pusgadā, kad slēgto tirdzniecības telpu skaits turpināja samazināties. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu martā bija lielāks slēgto telpu skaits.Pilnu apskatu lasiet šeit.