Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Motoru sports

Šileikam 21.vieta MXGP posmā Ķegumā

Latvijas motosportists Tomass Šileika svētdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā pasaules čempionāta Latvijas "Grand "Prix" divu braucienu summā noslēdza 21. vietā MXGP klasē.

Ķeguma posmā šogad bez Paula Jonasa © DIENA

Gada notikums Latvijas motokrosā ir sagaidīts. Nedēļas nogalē Ķeguma trasē norisināsies MXGP pasaules čempionāta (PČ) posma sacensības, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāta posms EMX250 un EMX125 klasēs. Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass savainojuma dēļ Ķegumā nestartēs, toties uz starta MXGP klasē grasās stāties Tomass Šileika.

Ātruma cilts: kas motivē sievietes mesties autosportā

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tā šoreiz veltīta projektam Sievišķīga un stipra, kurā 14 sievietēm konkursa kārtībā ir iespēja nodarboties ar profesionālo kartingu sportu un tikt līdz pasaules līmenim.

Motobraucējs Reišulis pēc pogas noplīšanas aizvada braucienu ar noslīdējušām biksēm

Kuriozs Eiropas čempionāta brauciens EMX250 klasē aizvadītajā nedēļas nogalē izvērtās talantīgajam latviešu motobraucējam Kārlim Albertam Reišulim, jau pirmajā aplī saplīstot pogai, kas turpmāko pusstundu lika braukt “gandrīz kā ar pliku dibenu”. Šī neveiksme gan sportistu neapstulbināja un nākamajā dienā viņš sasniedza līdzšinējās sezonas labāko rezultātu.