Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Motoru sports

Tenaks: Sesks paveica satriecošu darbu

Ar finišu Vecpils autotrasē svētdien, 21. jūlijā, noslēdzās pirmais FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Latvijā, Tet Rally Latvia. Dubultuzvaru Latvijas debijā uz pasaules rallija kartes izcīnīja Toyota Gazoo Racing komandas braucēji Kalle Rovanpera un Sebastjēns Ožjē, savukārt spožu debiju ar jaudīgākās ieskaites klases Rally1 automašīnu piedzīvoja pašmāju pilots Mārtiņš Sesks. Pēc Tet Rally Latvia ātrākie WRC piloti atskatījās uz savu sniegumu sacensību pēdējā dienā.

Sesks: Juku laiki ir labākie, lai ielauztos kādā sistēmā © DIENA

Latvijas labākais rallija braucējs Mārtiņš Sesks, šonedēļ pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Tet Rally Latvia debitējot pie pašas jaudīgākās automašīnas stūres, kā galveno mērķi izvirzījis no labākās puses parādīt savu sniegumu, darba spējas un darba ētiku, cenšoties ielikt kāju rūpnīcas komandas durvīs, braucējs pastāstīja intervijā žurnāla Sporta Avīzes jūlija numurā.

Ilgi gaidītais notikums © DIENA

Tikai 15 gadi ir veltīti šai nedēļai, ko mēs startējam šodien, – Tet Rally Latvia direktors Raimonds Strokšs pasaules rallija posma čempionāta (PČ) priekšvakarā atgādināja, cik daudz darba jāiegulda, lai sarīkotu tik vērienīgu pasākumu. Sacensības sāksies ceturtdien pulksten 7.30 ar ātrumposmu SD Cimdenieki Dienvidkurzemes novadā un noslēgsies svētdienas pēcpusdienā arī Dienvidkurzemē.

Pasaules rallija čempions Tenaks: Seskam mājas posmā ir iespējams sasniegt augstvērtīgu rezultātu © DIENA

Vietējai zvaigznei Mārtiņam Seskam jau šonedēļ Rīgā un Kurzemē gaidāmajā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Tet Rally Latvia ir iespējams sasniegt augstvērtīgu rezultātu, neskatoties uz to, ka viņš ar spēcīgākās klases hibrīdautomašīnu uz ceļiem ir pavadījis maz laika, intervijā žurnālam Sporta Avīze teica 2019. gada pasaules čempions Ots Tenaks.