Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tuvplānā

Krīds turpina ievilkt boksa lielzvaigznes © DIENA

Arvien lielāku popularitāti pasaulē un Latvijā iegūstot profesionālajam boksam, tas turpina dominēt arī uz lielajiem ekrāniem. No 3. marta kinoteātros vērojama filma Krīds III, kas kļuvusi par pirmo IMAX kvalitātē uzņemto sporta filmu. Krīda sērijas izceļas ar to, ka piesaista pasaules labākos boksa speciālistus – gan āpus ringa, gan ringā – un šoreiz, Rokija franšīzi turpinošās sērijas trešajā filmā, debiju kinoindustrijā piedzīvo viena no šī brīža lielākajām pasaules boksa zvaigznēm Kanelo Alvaress.

Vai F1 vajag jaunu komandu? © DIENA

Formulas 1 komandu franšīzes vērtība pēdējos pāris gados ir vismaz trīskāršojusies un turpina augt. F1 popularitātes bums, finanšu kapitāla pieaugums un izvēlētais tehniskās attīstības virziens čempionātam piesaistījis auto ražotājus kā mušas uz medu. Lielisku iespēju uzkāpt uz lielās skatuves un tikt pie gardākā pīrāga gabala saodušas arī privātās komandas, piemēram, Andretti Autosport, kas ļoti agresīvi un publiski cenšas lobēt savas intereses. Tomēr Formulas 1 vienības izveidojušas slēgto klubiņu un uz jebkuru jaunpienācēju skatās ar lielām aizdomām. Vai tas nozīmē, ka tuvākajos gados uz starta tā arī neredzēsim vairāk par 20 pilotiem?

Vembijs. Ne no šīs pasaules © DIENA

Uzlabots vienradzis? Basketbola fenomens? Citplanētietis!? Kulminācijai strauji tuvojas ažiotāža ap Francijas basketbola brīnumbērnu Viktoru Vembanjamu, kurš, gaidot šīs vasaras Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) draftu, tiek uzskatīts par spilgtāko talantu šajā sporta veidā kopš Lebrona Džeimsa. Ne velti, jo savu vien deviņpadsmit gadu vecumā viņš apliecinājis, ka spēj mest kā Kevins Durants, aizsargāties kā Rūdijs Gobērs un spēlēt kā Jannis Adetokunbo. Pirms divām vasarām nu jau 221 centimetru garais Vembanjama starp divus gadus vecākiem puišiem dominēja zem Rīgas groziem U19 pasaules kausa izcīņā, bet šosezon starmešu gaismā Metropolitans 92 un Francijas valstsvienības sastāvā apliecina savu gatavību tikpat spilgti spēlēt arī pieaugušo līmenī.

Ģimenei nākas pieņemt © DIENA

Lai nokļūtu un pēc tam noturētos augstākā līmeņa sporta elitē, nepieciešams daudz un cītīgi trenēties, kas bieži vien liek ciest sportistu ģimenēm. Ja atlētam ir arī pilnas slodzes darbs, ģimenei laika paliek pavisam maz. Rubrikā Sporta cietā garoza viens no pasaules vadošajiem spēkavīriem Aivars Šmaukstelis stāsta, kā izdodas apvienot sportu, treniņus, darbu un ģimeni, kurā turklāt pavisam nesen sagaidīts pieaugums.

Karalis uzstāda latiņu © DIENA

Vienu no senākajiem rekordiem Ziemeļamerikas sportā februārī pārspēja Lebrons Džeimss, kļūstot par Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) visu laiku rezultatīvāko spēlētāju. Gūto punktu rekords šajā līgā vēsturiski ir starp noturīgākajiem – vienīgo reizi kopš 1966. gada to 1984. gadā bija labojis Karims Abduls Džabars, kurš nepilnus 39 gadus vēlāk arī pats bija klāt, lai sveiktu jauno rekordistu. Garš mūžs paredzams arī Lebrona Džeimsa sasniegtajam rezultātam, ko viņš ir gatavs vēl uzlabot vismaz pāris sezonu, jo tuvākais no joprojām aktīvajiem NBA basketbolistiem Kevins Durants iemetis par nepilniem 12 tūkstošiem punktu mazāk. Sporta Avīze atskatās uz sešiem visu laiku rezultatīvākajiem NBA spēlētājiem.

Ceļā uz otro finālturnīru © DIENA

No 22. līdz 25. martam Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā notiks Eiropas U19 čempionāta telpu futbolā izšķirošā kvalifikācijas kārta. Latvijas jaunie sportisti, spēkojoties pret vienaudžiem no Beļģijas, Somijas un Gruzijas, centīsies otro reizi vēsturē iekļūt starp kontinenta astoņām labākajām izlasēm. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Latvijas futbola federācijas (LFF) projektu vadītājs Viktors Sopirins.

Dzīve pēc karjeras © DIENA

Pēc ilgstošas un intensīvas profesionālās karjeras pārliecinoši lielākajai daļai sportistu iestājas grūts periods, nezinot, ko iesākt turpmāk. Labākajā gadījumā tas ilgst mēnešus, bet citiem pēc sportošanas visa apzinīgā mūža garumā samierināties ar civilo dzīvi tā arī neizdodas.

Japāņi attaisno bukmeikeru cerības © DIENA

Katrs Sporta Avīzes lasītājs ir īsts sporta entuziasts, bet paši lielākie sporta fani tiekas erudīcijas spēlē Sporta viktorīna, kas 6. janvāra vakarā aizvadīja jau savas 11. sezonas finālu. Šoreiz titula cīņā triumfēja komanda Japānas beisbola izlase, attaisnojot bukmeikeru vērtējumu, kas pirms pirmā jautājuma to uzskatīja par galveno favorīti.

Viss bumbās © DIENA

Kamēr miljoniem cilvēku visā pasaulē patīk laiku pa laikam ar draugiem aiziet uz izklaides centru uzspēlēt boulingu, daudzi ar to nodarbojas ievērojami augstākā līmenī un arī Latvijai ir sava profesionāle. ASV dzīvojošā Diāna Zavjalova (31) karjeras laikā uzvarējusi divos prestižākā Major līmeņa turnīros, turklāt reizi bijusi labākā arī pasaules tūres sacensībās vīriešu ieskaitē un cer, ka pēc vairākiem psiholoģiski ļoti smagiem gadiem šosezon spēs atgriezties uz uzvaru takas.

Pretrunīgais vegānisms © DIENA

Jaunā gada ievadā daļa sabiedrības piedzīvoja nelielu sašutumu. Rīgas dome bija nolēmusi iesaistīties populārajā neapēd zemeslodi izaicinājumā, kā ietvaros vienu mēnesi tiek ēstas tikai veģetāras vai vegāniskas maltītes. Tas nozīmē, ka pašvaldības administrācijas rīkotajos pasākumos, piemēram, ārzemju delegāciju uzņemšanā vai kādā konferencē, tā nodrošināja veģetāras uzkodas. Lēmums saņēma pārmetumus – kas tad nu, vai tiešām tik ļoti necienām vietējos gaļas ražotājus? Un vispār, cilvēkiem nav ko salātlapas grauzt, bez gaļas dzīves nav. Kā tad ir patiesībā – vai vegānisks uzturs var būt pilnvērtīgs?