Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Seula: Ziemeļkoreja piegādā Krievijai artilērijas šāviņus apmaiņā pret satelītu tehnoloģijām

Ziemeļkoreja Krievijai piegādājusi vairāk nekā vienu miljonu artilērijas šāviņu, bet apmaiņā no Maskavas saņēmusi ieteikumus satelītu tehnoloģiju jomā, trešdien paziņojis kāds Dienvidkorejas parlamenta deputāts, atsaucoties uz izlūkdienestu informāciju.

Ziemeļkoreja kopš augusta veikusi vismaz desmit bruņojuma piegādes Krievijai, trešdien slēgtā sanāksmē Dienvidkorejas parlamenta deputātus informējuši Nacionālā izlūkdienesta pārstāvji.

"Nacionālais izlūkdienests uzzinājis, ka piegādāti vairāk nekā miljons artilērijas šāviņu," žurnālistiem pavēstīja deputāts Ju Sanbums.

"Kā liecina analīze, tas Krievijas-Ukrainas karā ir pietiekami aptuveni diviem mēnešiem," viņš piebilda.

Apmaiņā pret šīm bruņojuma piegādēm Phenjana saņēmusi Maskavas ieteikumus attiecībā uz Ziemeļkorejas centieniem palaist spiegošanas satelītu, piebilda deputāts.

Pēc otrās neveiksmīgās satelīta palaišanas augustā Phenjana paziņoja, ka trešais mēģinājums notiks oktobrī, tomēr līdz šim iecere nav īstenojusies.

"Kaut arī satelīta palaišana oktobrī tika atlikta, ar pilniem apgriezieniem notiek beidzamie sagatavošanās darbi, tādi kā dzinēja un palaišanas iekārtas pārbaudes," norādīja Ju.

"Šķiet, ka Ziemeļkoreja ir saņēmusi Krievijas tehniskos padomus, līdz ar to mēs varam sagaidīt augstāku sekmju līmeni," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē