Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

NATO amatpersona: Krievijai nav karavīru un munīcijas vērienīgai ofensīvai Ukrainā

Neskatoties uz to, ka Krievija aktīvi palielina munīcijas ražošanu, tai joprojām trūkst munīcijas un dzīvā spēka, lai sāktu jaunu vērienīgu ofensīvu Ukrainā, aģentūrai Reuters pavēstījusi augsta ranga NATO amatpersona.

NATO norāda uz to, cik ātri Ukraina apturēja Krievijas karaspēku Harkivas apgabalā. Ukrainas armija to paveica nepilnas nedēļas laikā, un kopš tā laika uzbrucēji pie Vovčanskas pavirzījušies uz priekšu tikai par 200 metriem.

Turklāt Donbasā Krievijas karaspēks jau vairākus mēnešus mēģina sagrābt stratēģiski svarīgo Časivjaru. Pēc NATO amatpersonas sacītā, Krievija cieš ļoti smagus zaudējumus kaujas laukā, cenšoties noturēt nelielus teritoriālos ieguvumus, un tai nepietiek karaspēka un munīcijas plaša mēroga ofensīvai.

NATO amatpersona sacīja, ka krieviem nākas sūtīt nepietiekami apgādātas, nepieredzējušas vienības nereālu mērķu sasniegšanai.

Lai veiktu reālas uzbrukuma operācijas, Krievijai būs jānodrošina ievērojamas munīcijas piegādes no citām valstīm papildus tam, ko tā jau saņem no Irānas un Ziemeļkorejas, uzskata amatpersona. Un Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam nāksies izsludināt jaunu plaša mēroga mobilizāciju, piebilda amatpersona.

Tiek uzskatīts, ka Krievija katru mēnesi iesauc militārajā dienestā aptuveni 30 000 vīriešu, kas ļauj tai segt savus milzu zaudējumus kaujas laukā.

NATO atzīst, ka Ukrainas aizsardzība ir ievērojami uzlabojusies, taču arī Kijiva ir cietusi ievērojamus dzīvā spēka zaudējumus. NATO amatpersona, kas sarunājās ar "Reuters", lēš, ka Krievija spēs uzturēt savu militāro ekonomiku vēl trīs līdz četrus gadus.

Pēc amatpersonas domām, "paies zināms laiks", līdz Ukraina uzkrās munīciju un personālu, kas nepieciešams jaunām plaša mēroga uzbrukuma operācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

BBC: Apstiprināti 68 011 Ukrainā kritušo krievu vārdi

Raidorganizācijas BBC Krievijas dienesta un izdevuma Mediazona žurnālisti kopā ar brīvprātīgo komandu, balstoties uz atklātiem avotiem, noskaidrojuši 68 011 karā Ukrainā kritušo Krievijas karavīru vār...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē