Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kariņš: Tiek sekots līdz notikumu attīstībai Polijā

Latvijas atbildīgie dienesti seko līdzi notikumu attīstībai un izmeklēšanai pēc notikušā Polijā, kur nokrita divas raķetes, pēc ārkārtas Ministru kabineta sēdes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Kariņš pēc ārkārtas sēdes norādīja, ka viņam ir sakāmas divas lietas - drošības situācija Latvijā pēc notikušā Polijā nemainās, un atbildīgie dienesti Latvijā seko līdzi notikumu attīstībai, izmeklēšanai. 

Visi mūsu dienesti, mūsu valdība ir gatava rīkoties, ja būs jāpieņem atbilstoši lēmumi, teica Kariņš. 

Viņš arī atgādināja, ka Latvija ir gatava atbalstīt Poliju, "jebkādā veidā, kādā to prasītu". 

Vaicāts, vai aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), neizdarīja pārsteidzīgus secinājumus, paužot paziņojumus, lai gan fakti netika noskaidroti, Kariņš atbildēja, ka jāatceras, ka Krievija otrdien ļoti brutālā veidā uzbruka Ukrainai ar vairāk nekā 90 raķešu uzbrukumiem tieši civilajai infrastruktūrai. 

"Tā ir brutāla agresija. Šādos apstākļos, kad notiek kaimiņvalstī sprādziens, kara miglā rodas zināmas neskaidrības, kurās katrs reaģē vai secina ātri vai lēnāk," teica Kariņš.

Vienlaikus premjers akcentēja, ka pašlaik svarīgakais ir saprast, kas ir noticis un atcerēties, ka drošības situācija Latvijā ir nemainīga un ka dienesti kopā ar valdību spējīgi reaģēt. 

Acis ir atvērtas, pilns atbalsts Polijai un Ukrainai, bet patlaban vēl nav skaidrs, kāds ir cēlonis un kā tas atrisināsies. Latvijas valdība strādā pilnā sastāvā un ir rīcībspējīga. Mums ir tiesības pieņemt jebkādus lēmumus. Tas, ka būtu labi vienoties ātri par jauno valdību, ir pats par sevi saprotami, bet tas netraucē esošajai valdībai rīkoties, pauda ministrs.

Kā ziņots, Polijā otrdien ap plkst.15.40 (16.40 pēc Latvijas laika) nokrita Krievijā ražota raķete, nogalinot divus cilvēkus Pševodovas ciemā, trešdienas rītā paziņoja Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Lukašs Jasina.

"Krievijā ražota raķete nokrita, nogalinot divus Polijas Republikas pilsoņus," sacīja Jasina. Viņš piebilda, ka Krievijas vēstnieks Polijā ir izasaukts uz Ārlietu ministriju sniegt "tūlītējus detalizētus paskaidrojumus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē