Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ISW: Kremlis rada informatīvus priekšnoteikumus hibrīdkara operācijai Moldovā

Kremlis rada informatīvus priekšnoteikumus, lai tuvākajā laikā varētu veikt hibrīdkara operāciju Moldovā, secinājis ASV Kara studiju institūts (ISW).

Vienlaikus institūta analītiķi norāda, ka iespējamās operācijas laiks vēl nav noteikts.

Kremļa amatpersonas un propagandisti cenšas radīt informatīvo vidi, lai attaisnotu iespējamos Krievijas centienus destabilizēt Moldovu un kavēt tās integrāciju Rietumos, un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumi liecina, ka Kremlis izvērsis plašus centienus informatīvajā telpā, uzskata ISW.
Citas Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersonas, tai skaitā Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova, jau iepriekš apgalvoja, ka Moldovas varasiestādes cenšoties ekonomiski "nožņaugt" Piedņestru, kavē diplomātisku Piedņestras konflikta risinājumu un saskaras ar plašu sabiedrības neapmierinātību ar Košiņevas politiku.
 
Kāds ar Kremli saistīts Krievijas blogeris nesen pastiprināti pievērsās Piedņestras jautājumam, popularizējot Kremļa naratīvus un apgalvojot, ka Moldova tiek "militarizēta", lai "piespiedu kārtā reintegrētu" Piedņestru. Pēc blogera domām, Krievijai tam vajadzētu sagatavoties.
 
Moldovas varasiestādes nesen apsūdzēja Krievijas miera uzturētājus Piedņestrā, ka tie Moldovas drošības zonā rīko mācības un izmanto ieročus, tādējādi pārkāpjot Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Apvienotās kontroles komisijas protokolus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē