Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

IAEA: Ukrainas objektos nav konstatētas "netīrās bumbas" pēdas

ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA) ceturtdien paziņojusi, ka tās inspektori trijos pārbaudītajos objektos Ukrainā nav atklājuši kādas "nedeklarētas kodoldarbības".

IAEA inspektori Ukrainā ieradušies pēc Kijevas prasības, lai atmaskotu Krievijas apgalvojumus, ka ukraiņu gatavojot "netīro bumbu".

"Mūsu tehniskais un zinātniskais novērtējums līdz šim gūtajiem rezultātiem neliecina par nedeklarētām kodoldarbībām un materiāliem šajos trīs objektos," paziņojis IAEA ģenerāldirektors Rafaels Grosi.

Viņš piebildis, ka par inspektoru ievākto vides paraugu pārbaudes rezultātiem tiks paziņots, cik ātri vien iespējams.

Grossi norādījis, ka IAEA inspektoriem bijusi netraucēta piekļuve pārbaudāmajiem objektiem un ka viņi veikuši visas plānotās pārbaudes.

Krievija mēģina starptautiskajai sabiedrībai iegalvot, ka Ukraina it kā gatavojoties izmantot pret iebrucējiem tā dēvēto netīro bumbu.

Savukārt Kijeva norāda, ka tā varētu būt Maskavas provokācija un krievi paši plāno izmantot "netīro bumbu", lai pēc tam tajā apvainotu ukraiņus.

Par "netīro bumbu" dēvē konvencionālos šāviņus, kuri pildīti ar radioaktīviem materiāliem, kas sprādziena rezultātā tiek izkliedēti vidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē