Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

ASV senators: Uzbrukums Kurskas apgabalā var mainīt kara gaitu

Ukrainas lēmums pretoties Krievijas iebrukumam, uzbrūkot pašai Krievijai, varētu mainīt šī kara gaitu, svētdien telekanāla CBS raidījumā Face the Nation sacīja ASV senators Marks Kellijs.

"130 000 krievu ir pārvietoti, un šajā konflikta brīdī, manuprāt, ukraiņi ir izdarījuši kaut ko neprognozējamu, kas patiešām varētu mainīt šī konflikta gaitu," sacīja Arizonas demokrāts.

Pēc Krievijas 2022.gada februāra pilna mēroga iebrukuma bija dzirdamas bažas - ja Ukraina un tās sabiedrotie izvērsīs karu Krievijas teritorijā, var izcelties reģionāls vai globāls konflikts. 

Tomēr karš lielā mērā bija nonācis pata stāvoklī, vismaz līdz brīdim, kad Ukrainas karaspēks Kurskas apgabalā iegāja Krievijas teritorijā, norāda izdevums "Politico", rakstot par Kellija interviju.

Atbildot uz jautājumu, vai viņam nav iebildumu, ka tagad Krievijas teritorijā tiek izmantoti amerikāņu ieroči, Kellijs atbildēja, ka viņam iebildumu nav.

"Šobrīd es neesmu pret. Ukraiņiem nelikumīgi uzbruka [Krievijas diktators] Vladimirs Putins. Viņš tīši nogalinājis sievietes, bērnus, vecus cilvēkus," atgādināja senators.

"Man nešķiet, ka ukraiņi apzināti vēlas paturēt Krievijas teritoriju ilgā laika posmā, bet tas patiešām šokēja Putinu," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putni spēj to, ko nespēj krievu drons

Ja kādam pēc neveiklās izgāšanās ar lēmumu nenotriekt bruņoto krievu dronu bija labticīgas šaubas, vai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) veltītā asā kritika ir pamatota vai tomēr mūsu armij...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē