Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Staķis: Brīvība nekad nav par brīvu, un par to vienmēr vērts iestāties

Brīvība nekad nav par brīvu, un brīvība vienmēr būs tā vērta, lai par to iestātos, pārliecināts Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Uzrunā Latvijas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas svētku dienā Staķis uzsver, ka "brīvība nekad nav par brīvu", ka Latvijai izcīnīja mūsu drosmīgie varoņi. Brīvība vienmēr būs tā vērta, lai par to iestātos, un pašlaik arī redzam, ka Ukraina cīnās kā lauvas, "jo tic sev, valstij un brīvībai".

Staķis augstu novērtēja brīvajā Latvijā izaugušo - mūziķa Ralfa Eilanda, ārstes Danas Isarovas, piegāžu Ukrainas aizsardzībai organizētāja Reiņa Pozņaka un citu cilvēku - organizētās atbalsta akcijas Ukrainai. Rīgas domes priekšsēdētājs atzīmēja arī Sandras Orlovskas ieguldījumu, kura kopā ar citiem ar entuziasmu brīvprātīgi strādā atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem. Viņi šādi rīkojas, jo ir "brīvi cilvēki, kuri vēlas palīdzēt citiem brīviem cilvēkiem".

Politiķis uzsver, ka šādu cilvēku veidotas demokrātijas viena ar otru nekaro. Sveicot Latvijas neatkarības atjaunošanas svētkos, Staķis akcentē, ka Ukrainā un ukraiņos atpazīstam paši sevi, tāpēc arī vēlamies palīdzēt viņiem nosargāt brīvību.

Kā ziņots, šodien Latvijā un citviet pasaulē tiek svinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas 32.gadadiena.

1990.gada 4.maijā 138 no 201 Augstākās padomes deputāta pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē