Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Judins: Jārod risinājums saistībā ar gadījumu, kad bērniem paredzēti pabalsti nospēlēti azartspēlēs

Nepieciešams risināt situāciju, kad bērniem paredzēta pabalsta nauda tiek nospēlēta interneta azartspēlēs, vērtējot saņemto informāciju saistībā ar konkrētu gadījumu, šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē pauda parlamenta deputāts Andrejs Judins (JV).

Viņš norādīja, ka saņēmis informāciju, ka no bērniem paredzētos pabalstos saņemtiem 4000 eiro 85% līdzekļu nospēlēti interneta kazino. Ja sociālie dienesti būtu zinājuši par šo situāciju, tad viņi varētu uz to reaģēt, piemēram, savlaicīgi uzzināt no bankām par šādiem gadījumiem, pauda politiķis.

Judins norādīja, ka pēc atbildīgo iestāžu atbilžu saņemšanas, būs redzams, uz kādu risinājumu varētu virzīties, lai tiktu ievērotas bērnu intereses un tiesības. Pēc tam sīkāk par to varētu spriest komisijas sēdē.

Pēc Judina ierosinājuma par vēršanos atbildīgajās iestādēs komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš norādīja, ka komisija lūgs redzējumu tiesībsargam un atbildīgajām ministrijām.

Deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) norādīja, ka jau tagad bankām ir teorētiski iespējams redzēt iedzīvotāju elektroniski veiktos pirkumus. Tieslietu ministrija varētu sniegt tās redzējumu par attiecīgu normu ieviešanu, lai nepieļautu bērniem paredzētās naudas nospēlēšanu azartspēlēs, izrietēja no politiķes paustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē