Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Epidemiologs: Aprīļa vidū saslimstība ar Covid-19 varētu samazināties līdz 200 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju

Aprīļa vidū Covid-19 kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā varētu samazināties līdz 200 gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologa Jurija Perevoščikova demonstrētie materiāli Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

Tomēr epidemiologs norādīja, ka šo prognozi spēj ietekmēt vairāki faktori. "Divas dienas pēc kārtas mēs redzam, ka saslimšanas gadījumu skaits ir pieaudzis," sacīja Perevoščikovs, uzsverot, ka arī stacionēto Covid-19 slimnieku skaits pēdējo dienu laikā atkal ir palielinājies, un tas ir uztraucošs signāls.

Viņš informēja, ka, strukturāli sadalot Covid-19 pacientus četrās vecuma grupās, ir vērojamas divas tendences, proti kopējā struktūrā mazinās pacientu skaits, kuri ir vecāki par 65 gadiem, bet strukturāli pieaug kopējā saslimstību bērnu vidū. "Tas ir vērtējams pozitīvi, jo vecāki cilvēki ir riska grupā," sacīja epidemiologs.

Tāpat Perevoščikovs norādīja, ka apmēram 25% no visiem epidemioloģiskas izmeklēšanas rezultātiem ir konstatēts Covid-19 izraisošā vīrusa Lielbritānijas celma paveids, bet uzsvēra, ka šis rezultāts norāda, ka jaunais paveids neizplatās tik strauji kā citās valstīs, piemēram Dānijā, kur jaunais paveids ir konstatēts 75% gadījumu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē