Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dzintars: Ne vienmēr valdošās koalīcijas īstenotā politika sakrīt ar Valsts prezidenta viedokli

Ne vienmēr valdošā koalīcijas īstenotā politika sakrīt ar Valsts prezidenta viedokli, pēc tikšanās ar prezidentu Edgaru Rinkēviču pauda Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars. 

Pēc politiķa vārdiem, piemēram, skolu tīklu reformas jautājumā Valsts prezidents esot gatavs skatīties uz skolu pieejamības jautājumu ne tikai ''caur ekseļa tabulu'', bet detalizēti pievēršoties konkrētai skolai un bērnu iespējām. NA un prezidentam sakrītot skatījums par principiem, kas būtu jāņem vērā, teica Dzintars.

NA šodien ar prezidentu pārrunāja vairākus jautājumus, tostarp jautājumus par drošības izaicinājumiem un būtiskākajiem pasākumiem, kas būtu veicami militārās drošības un austrumu robežas stiprināšanā.
Tāpat politiskais spēks sarunā iezīmēja NA būtiskus jautājumus, par ko līdz šim ir bijušas pretrunas ar citām parlamentā pārstāvētām partijām. Piemēram, opozīcijas partijas ieskatā, nākamā gada budžetā jābūt lielākam atbalstam ģimenēm ar bērniem un demogrāfijas veicināšanas pasākumiem. 
Dzintars atzīmēja, ka no Valsts prezidenta saklausīja atbalstu NA sagatavotajiem grozījumiem Darba likumā, ar ko paredzēts novērst diskrimināciju darba tirgū tiem jauniešiem, kas nezina krievu valodu. 
 
NA līderis norādīja, ka tikšanās pēcgarša esot pozitīva un daudzos jautājumos politiskā spēka un Valsts prezidenta viedokļi sakrīt.
 
Jau ziņots, ka gada sākumā, sākoties Saeimas ziemas sesijai, Valsts prezidents uzsāka tikšanās ciklu ar visām Saeimā pārstāvētajām frakcijām, lai stiprinātu dialogu un sadarbību ar parlamentu.
 
Līdz šim Rinkēvičs ir ticies ar politiķiem no "Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības" un "Apvienotā saraksta".
 
Paredzēts, ka 31.janvārī plkst.15 Valsts prezidents tiksies ar frakcijas "Stabilitātei" pārstāvjiem. Tikšanās cikls noslēgsies 9.februārī, kad Rinkēvičs tiksies ar Saeimas frakcijas "Latvija pirmajā vietā" pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē