Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bordāns: Nedrīkst aprobežoties ar vienkāršu Pūces demisiju un atgriešanos darbā Saeimā

Demisionējušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) gadījums nedrīkst aprobežoties ar vienkāršu Attīstībai/Par! (AP) ministra nomaiņu un politiķa atgriešanos Saeimas darbā, pēc kā politiskā elite turpinās tēlot, ka viss ir kārtībā, aģentūrai LETA pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

"Ja mēs vēlamies dzīvot tik pat pārtikuši kā vadošās Eiropas Savienības valstis, mums nav cita ceļa kā vien attīrīties no korupcijas traipiem, un partijas un Pūces gadījums liecina, ka process notiek, un tolerance pret korupciju Latvijā samazinās," teica Bordāns.

Viņš uzskata, ka Latvijas politikā pēdējos divos gados ir lielie pārmaiņu laiki, kad "mācamies strādāt cēlāku vērtību vadīti nekā līdz šim praktizētā pašu labuma meklēšana, oligarhu interešu pārstāvēšana un tirgošanās ar ietekmi".

Bordāns domā, ka bijušais Pūces partijas biedrs Māris Mičerevskis ir rīkojies atbilstoši trauksmes cēlēju principiem un nav klusējis, redzot netaisnību un korupciju, tomēr ar Pūces demisiju situācija neesot atrisināta. "Satraukumu raisoši ir Mičerevska paziņojumi, ka viņš ir atklājis tikai mazu daļu no tā, kas notiek patiesībā. Mums ir jāizdara viss nepieciešamais, lai novērstu reputācijas krīzi, kas ietekmē sabiedrības uzticēšanos politiķiem," uzsvēra Bordāns.

Viņš sacīja, ka Pūces gadījums met šaubu ēnu uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmumiem, jo īpaši par atkritumu depozītu sistēmu un Rīgā noslēgto atkritumu apsaimniekošanas līgumiem. "Jaunajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram būtu jāspēj pārskatīt pieņemtos lēmumus un kliedēt bažas par šauras ekonomiskās grupas interešu īstenošanu pretēji iedzīvotāju interesēm," uzskata ministrs.

Viņš ir pārliecināts, ka šis Pūces gadījums ir sarkans signāls arī jaunajai Rīgas domes vadībai rīkoties strauji un izlēmīgi. "Ir jāattaisno apsūdzības, ka iemesli, kāpēc tika atlaista Nila Ušakova (S) vadītā dome, tomēr ir turpinājuši darboties arī pagaidu administrācijas laikā, un es ar nepacietību gaidīšu Rīgas mēra rīcības plānu. Dzelzs jākaļ, kamēr tā karsta, un no tā iegūs visa valsts," teica Bordāns.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats ir vakants no šodienas, jo vakar par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Juris Pūce (AP) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūces bijušais partijas biedrs Mičerevskis paziņoja, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē