Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zemnieku saeima: Starp ZM un lauksaimniekiem ir pazudusi komunikācija

Ir pazudusi komunikācija starp Zemkopības ministriju (ZM) un pašiem lauksaimniekiem, ceturtdien lauksaimnieku ārkārtas sapulcē sacīja Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Viņš skaidroja, ka ZM ieskatā lauksaimniecības problēmas interesē tikai dažiem cilvēkiem. "Tās sāpes vai tās problēmas nav daži cilvēki, organizāciju vadītāji, bet tā ir visas lauksaimniecības nozares sāpe," atzīmēja Lazdiņš.

Vienlaikus viņš stāstīja, ka uz pasākumu reģistrējušies gandrīz 700 dalībnieki, kas nozīmē, ka nozare ir kritiskā situācija un lauksaimnieku pacietības mērs ir pilns.

Lazdiņš informēja, ka sapulces mērķis ir saprast, kā ZM ar lauksaimniekiem strādās nākotnē un kas ir tās birokrātiskās robežas, ko lauksaimnieki var atļauties uz sevi paņemt un kuras vairs negrasās pildīt.

Tāpat jāsakārto lēmumu pieņemšanas struktūra, lai katru ceturksni nav jāsasauc sapulces, lai ZM kaut ko paveiktu, norādīja Lazdiņš.

Lazdiņš informēja, ka lauksaimniekus interesē seši problēmjautājumi - "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" apgrozāmo līdzekļu programmas ieviešana, tiešmaksājumu apmēri un izmaksas termiņi, birokrātijas samazināšana, dzīvnieku un sējumu apdrošināšana, kredītprocentu dzēšana un samazinātais pievienotās vērtības nodoklis (PVN) augļiem un dārzeņiem.

Vienlaikus viņš norādīja, ka tikai tad, kad ZM sajuta lauksaimnieku neapmierinātību, ļoti ātrā tempā tika pieņemti lēmumi atsevišķos normatīvos aktos.

"Redzam, ka ministrija, ja vēlas, tad izdarīt var," uzsvēra Lazdiņš.

"Zemnieku saeimas" vadītājs gan piebilda, ka ZM sagatavotais materiāls tika gaidīts septembra beigas, oktobra sākumā, nevis novembrī.

Lazdiņš piebilda, ka sapulcē nozare ar ZM vienosies par nosacījumiem un sasniedzamajiem mērķiem, bet, ja tie netiks pildīti, lauksaimnieki spers radikālākus soļus un rīkos protestu Rīga.

Kā ziņots, šodien Slampes kultūras pilī notiks lauksaimnieku ārkārtas sapulce, kurā dalību apstiprināja ZM ierēdņi, Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) un ZM padotībā esošo iestāžu vadītāji.

Daļa lauksaimnieku pasākumā ieradās ar traktoriem, paužot neapmierinātību, ka ilgstoši netiek uzklausītas viņu vajadzības.

Biedrība "Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija Latvijā, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. Biedrības biedri ir 800 mazu un lielu saimniecību no visas Latvijas. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība - 54%, piena lopkopība - 38%, citas nozares - 8%) un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

pievienota 6.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē