Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sūdzības par valdības darbu

Saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanai ieviestajiem ierobežojumiem aizvien biežāk uzvirmo diskusijas par šo ierobežojumu pamatotību.

Tā, piemēram, februāra sākumā aģentūra LETA vēstīja, ka grāmatniecības uzņēmums Apgāds Zvaigzne ABC ''vērsies Satversmes tiesā saistībā ar Covid-19 dēļ valstī noteikto grāmatu tirdzniecības aizliegumu klātienē''. Ir iespējams, tieši šāds solis veicināja to, ka grāmatas tirgot klātienē atkal tika atļauts.

Savukārt februāra otrajā pusē tiesībsargs Juris Jansons informēja, ka, tiklīdz parādās jauns ierobežojums, tā pieaug Tiesībsarga birojā saņemto sūdzību skaits.

Pirmais Covid-19 gadījums Latvijā laboratoriski tika apstiprināts tieši pirms gada. Liktos loģiski, ka mūsu valdība 12 mēnešos būtu izpratusi Covid-19 radīto situāciju un pieņemtu aizvien racionālākus lēmumus. Taču pēdējā laikā rodas pretējs iespaids, un šķiet, ka mūsu valdība iestigusi neizlēmības purvā, turklāt ministri cenšas izlavierēt starp mediķu ieteikumiem, dažādu nozaru interesēm, centieniem taupīt dīkstāves pabalstiem un citiem atbalsta pasākumiem nepieciešamo naudu, kā arī politiskajām kampaņām, jo pašvaldību vēlēšanas jau ir tepat, pie durvīm. 

Rezultātā parādās lēmumi, kuri rada šaubas par lēmumu pieņēmēju racionalitāti un liek atcerēties par iespēju sūdzēties Tiesībsarga birojam vai pat vērsties Satversmes tiesā. Teiksim, nesen valdība atlika lēmumu par mazo veikalu darbības atsākšanu, taču virkne skaistumkopšanas pakalpojumu tika atļauti.

Jau gadu epidemiologi un infektologi skaidro, ka inficēšanās ar Covid-19 notiek cilvēkam no cilvēka un riskus pastiprina ilgstoša fiziskās distances neievērošana. Ir visai dīvaini iedomāties, ka nelielā veikalā cilvēki uzturas ilgāk un tuvāk nekā friziera salonā.

Tāpat sociālajos tīklos jau daudz ironizēts par to, ka cilvēkiem no dažādām mājsaimniecībām tika aizliegts braukt vienā automašīnā, taču tas, lai sabiedriskais transports nebūtu pārpildīts un lai cilvēki varētu distancēties gan pilsētu sabiedriskajā transportā, gan arī starppilsētu autobusos un vilcienos, vienmēr nodrošināts netiek. 

Mūsu sabiedrībai ir raksturīga spēja paciest grūtības, ja ir skaidrs, ka tās drīz beigsies. Par gaismu tuneļa galā Eiropā tiek uzskatīta vakcinācija pret Covid-19. Diemžēl mūsu valstī vakcinācijas sākums nav bijis veiksmīgs, un ambiciozi popularizētais Vakcinācijas projekta birojs vismaz pagaidām vakcināciju koordinē tik haotiski, ka nevis nomierina sabiedrību, bet par politiskās elites kritiķiem padara pat iepriekš valdībai lojālus cilvēkus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē