Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pēkšņā apskaidrība

Savdabīgi atkal un atkal konstatēt, ka politiķu rūpes par valsti un sabiedrību, kā arī aizrautīga pie varas esošo kolēģu un vienlaikus konkurentu kritizēšana visvairāk izpaužas brīžos, kad politiķi nonāk opozīcijā valdošajai koalīcijai, bet vēl jo vairāk tad, kad kārtējās vēlēšanās konkrēts politiskais spēks vispār saņem no vēlētājiem kārtīgu spērienu pa pēcpusi un paliek ārpus spēles laukuma.

Izņēmums nav arī šis gads pēc 14. Saeimas vēlēšanām, kad pāris politisko partiju ar lielu troksni un pašiem sev par absolūti negaidītu pārsteigumu izgāzās vēlēšanās, bet nu jau gadu daļa šo caurkritušo politiķu ar lielāku vai mazāku regularitāti aizrautīgi kritizē visu, ko dara daļa no pašu kādreizējiem koalīcijas partneriem. Protams, ne jau nu gluži tikai kritizē – viņi arī nemaz neskopojas ar savām "izcilajām zināšanām" par dažādām tēmām un dāsni bārsta savas pārdomas un arī dažādus "viedus" padomus par to, kā un kas tieši būtu jādara, lai uzlabotu situāciju drošībā, veselībā, izglītībā, labklājībā un visās citās jomās. 

Taču nez kādēļ ne no viena šo caurkritušo partiju pārstāvja mēs nedzirdējām objektīvu paškritiku ne viņu "ziedulaikos", ne arī tagad. Proti, liela daļa to politiķu, kas patlaban "sēž uz noraidīto soliņa", ir bijuši aktīvajā politikā vai bijuši vairāk vai mazāk tuvu valdošajām partijām ne jau tikai iepriekšējās Saeimas laikā – dažam labam no viņiem politiskais mūžs ir krietni pagarš. Periodos, kad šie izraidītie politiķi bijuši varas koalīcijā, viņi ne mirkli nav pieņēmuši ne kripatiņu kritikas par savu darbību, aroganti norādot, ka viss, ko viņi dara, ir pareizi, ja ne pat izcili, bet viņu kritizētāji ir vai nu nejēgas, vai arī nenovīdīgi skauģi. 

Tāpēc ir patiešām interesanti vērot ikvienu caurkritušo politiķi, kurš šobrīd cenšas publiskajā telpā par sevi atgādināt potenciālajiem vēlētājiem, cerot uz divām lietām: pirmkārt, ka vēlētāju atmiņa patiešām ir tik īsa, kā tiek runāts, un ka sabiedrība jau ir aizmirsusi iemeslus, kādēļ konkrēto politiķi izraidīja no politikas; otrkārt, ka šis politiķis ar savām "viedajām" domām spēs noturēt potenciālā vēlētāja uzmanību līdz nākamajām vēlēšanām. Nav jau viegli šīs divas lietas sekmīgi savienot sev izdevīgā mehānismā. Taču vienlaikus jāuzteic šie ekspolitiķi par uzņēmību un neatlaidību, kam pamatā pirmšķietami ir tikai un vienīgi vēss aprēķins – atgriezties varas laukumā, kas sola ne vienu vien labumu. Jācer, ka vēlētāju atmiņa tomēr nav tik īsa. Un tas attiecas arī uz pagaidām nenoraidītajiem politiķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē