Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Meļņiks: Ja tāds ir sākums...

Jaunā Saeima nostrādājusi pusotru mēnesi. Skaidrs, ka objektīvu vērtējumu tam, vai tā labāka par iepriekšējo, dot ir pāragri, - tā īsti vēl neko nav paspējusi paveikt. Toties subjektīvi pēc tā, ko ik dienas varam lasīt par jauno politiķu sastrādāto, nekāds labais iespaids vis nerodas. Diemžēl. 

Nebija vēl līdz galam pabeigta biļetenu skaitīšana, kad izvērsās pamatīgs vēlētāju balsu pirkšanas skandāls. Tas skāra vairākas partijas, pamatā Vienotību ar tās bijušo frakcijas vadītāju galvenajā lomā. Paralēli kā tāds intrigu seriāls - visai neslēpta shēmošana, lai jau pieminētās partijas līderei, kas vēlēšanās bija palikusi aiz svītras, atkal nodrošinātu deputāta mandātu. Partijas priekšsēdi apsteigušam jaunietim kā no gaisa nokrita par deputāta amatu izdevīgāks darba piedāvājums, par ko ("nez kāpēc") nevienam korupcijas apkarotājam tā īsti nebija ko teikt. Ar to gan problēmas nebeidzās. Cīņa par amatiem valdībā, Saeimā un valdošās partijas vadībā jo spilgtāk izgaismoja iekšējo grupējumu intereses, savukārt plašākai publikai "lielisku" piemēru, kā stūrēt auto dzērumā, saņemt sodu, bet morālā ziņā sevi arī turpmāk uzskatīt par baltu un pūkainu, parādīja kāds pagaidu mandātu ieguvušais deputāts. 

Lai gan Vienotība pēcvēlēšanu laikā skandālos ir iesaistījusies visvairāk, nav gluži tā, ka pārējās partijas atpaliktu. Organizācijas, kuras deklarētās rūpes par reģionu interesēm manāmas vien nosaukumā, publiski redzamākais deputāts, šķiet, par tukši nodzīvotu uzskata ik katru dienu, kad nav pievērsis sev vismaz dzeltenās preses uzmanību. Svaigākais gadījums - paša izprovocēts strīds kādā bārā, iespējams, dzērumā bļaustoties: "Vai zināt, kas es esmu?!", kad viņu, ieslēgtu roku dzelžos, no konflikta vietas evakuē pašvaldības policija. No vienas puses, labi, ka deputāts neslēpj savu identitāti, - arī pārējiem labāk redzams, kāds viņš ir. Taču... tas tomēr ir deputāts - amatpersona, no kuras sagaidām pilnīgi citu attieksmi pret saviem pienākumiem un savu reputāciju. Šovi lai nu paliek citai skatuvei. 

Pēc Saeimas akceptētas kratīšanas deputāta dzīvoklī un viņa sievas apcietināšanas aizdomās par krāpšanos ar nodokļiem milzīgos apmēros negoda traipi krituši arī pār Saskaņu, kas, no varas malā stāvēdama, līdz šim varēja justies visai komfortabli. Formāli pieejot, pats deputāts neko nav pārkāpis, viņa sievas vaina vēl jāpierāda (gan jau būs gadiem ilga tiesāšanās), tomēr politisku, morālu vērtējumu notikušajam tikmēr iekapsulēt nevar. Jo vairāk tāpēc, ka ikvienā ziņā par apcietināto deputāta sievu būs pieminēta arī partija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē