Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jāglābj glābēji

Satraucoša, pat zināmā mērā biedējoša ziņa izskanēja no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) puses – darbinieku trūkuma dēļ plāno "rindas kārtībā" ik pa laikam apturēt kopumā 18 VUGD posteņu darbību. VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš gan steidza mierināt sabiedrību, ka uzreiz visi 18 posteņi netiks slēgti un tie esot "3–4 mazāk noslogoti posteņi katrā reģionā, un tie izvēlēti pēc saņemto izsaukumu skaita, kā arī citiem faktoriem".

Šķiet, šis paziņojums ir kārtējais apliecinājums ierēdniecības un politiskās «elites» mazspējai, bet ļoti ticams, drīzāk bezatbildībai pret nodokļu maksātāju naudas profesionālu un mērķtiecīgu izlietošanu.

Uz šīs patiesībā ārkārtīgi satraucošās ziņas fona vērts arī atgādināt, ka 14. Saeimas vēlēšanās gan ievēlētās, gan, par laimi, caurkritušās partijas un viņu pārstāvji ar vieglu roku bārstīja naudu pa labi un pa kreisi, bet tos, kuriem naudu tiešām vajag, "laipni aicināja" pagaidīt. Izrādās – politikāņiem daudz svarīgāk bija uzturēt skandalozo "nevakcinācijas" biroju vai pa fikso no miljonāriem par astoņiem (!) miljoniem nopirkt zemesgabalu Mežciemā, vai iztrallināt nodokļu maksātāju naudu tamlīdzīgās bezjēdzībās, bet nekādi nav izdevies atrast naudu mediķiem, glābējiem, policistiem.

Lai gan neredzu iemeslu neticēt VUGD priekšnieka solījumam, ka VUGD turpinās reaģēt uz izsaukumiem tādā pašā apmērā kā līdz šim un uz notikumu dosies tuvākās pieejamās struktūrvienības, un ka iedzīvotājiem netiks atteikta palīdzība veselību un dzīvību apdraudošās situācijās, tomēr priekšnieka mierinājuma vārdos iztrūkst kāda nianse. Proti, esmu pārliecināts, ka VUGD posteņu izvietojums ir precīzi izrēķināts, apsvērts un pārdomāts, lai nosegtu visu valsts teritoriju un palīdzība nelaimē nokļuvušajiem varētu atsteigties pēc iespējas ātrāk. Respektīvi – mums atliek tikai paļauties, ka glābēji slēgto posteņu dēļ uz kādu palīgā saucienu nenokavēs, iespējams, izšķirošu minūti vai divas, jo taču būs kādās reizēs jābrauc tālāk. Būs!

Ir patiešām gan paradoksāli, gan nožēlojami, ka ierēdniecība un politiķi ir nereti gatavi notriekt mūsu naudu bezjēdzībās, taču noskauž naudu tiem, no kuru spējas un vispār eksistēšanas kādā reizē var kļūt atkarīga arī pašu lēmēju veselība vai pat dzīvība.

VUGD problēmas nav nekāds jaunums, tomēr šī ziņa, diezgan ticami, ir pēdējais trauksmes zvans par to, ka nupat sabiedrības glābējiem pašiem ir steidzami vajadzīga glābšana. Glābšana no politiķu cinisma un arogances, bet varbūt vienkārši no augsta līmeņa nekompetences.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē