Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kas īsti ir "efulfillment"?

Vai esat plānojuši paplašināt biznesu un sākt eksportu uz Poliju, kur ir 28 miljoni tiešsaistes pircēju? Tas iespējams, izmantojot e-komercijas pasūtījumu izpildes pakalpojumu jeb efulfillment.

Polijā esam atvēruši un iznomājam 2000 kvadrātmetru lielas noliktavas, kurās e-komercijas uzņēmumi var glabāt savas preces. Tiem uzņēmumiem, kuri vēlas paplašināt tirgus daļu ne tikai Polijā, bet arī citās Eiropas valstīs, šis atbalsta punkts var palīdzēt uzlabot pārdošanas apjomus. Lai gan efulfillment segmentā Polijā konkurence ir liela un kvalitātes prasības augstas, pateicoties pieredzei Baltijas valstīs, varam klientiem piedāvāt elastību, inovatīvus informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumus, kā arī labu lietotāju pieredzi. Turklāt mūsu izveidotais tīkls ļauj apvienot Baltijas valstis un Poliju, tāpēc klientiem, kas darbojas šajās valstīs, ir ērtāk pārvaldīt preču plūsmu pēc vienas pieturas aģentūras principa.

Statistikas portāla Statista dati liecina, ka 2021. gadā elektroniskās mazumtirdzniecības apjoms pasaulē pārsniedza 5,2 triljonus ASV dolāru un turpina augt. Tomēr laiks un investīcijas, kas darbības sākumā jāiegulda loģistikas ķēdes izveidošanā, nozīmē, ka uzņēmums pat vietējā tirgū attīstās lēni, nemaz nerunājot par paplašināšanos ārvalstīs. Kad sāk augt pasūtījumu skaits, palielinās ieņēmumi, taču aizvien vairāk laika prasa arī preču atlase, iepakošana, sūtījumu reģistrēšana, sūtīšana, visbeidzot – uzglabāšana, krājumu pārvaldība un citas rūpes. Bieži rodas grūtības pārvaldīt noliktavas nomas platības, jo preču daudzums vēl nav stabils. Tāpēc tā vietā, lai rūpētos par darbības attīstību, uzņēmēji sāk paši pakot aizvien pieaugošo sūtījumu daudzumu. Efulfillment pakalpojums noņem no uzņēmēju pleciem uzglabāšanas un loģistikas slogu, jo tas paredz ne tikai uzglabāt, bet arī atlasīt, iepakot un veikt citus papildu pakalpojumus no preču komplektu izveidošanas līdz instrukciju drukāšanai, nodrošinot arī IT infrastruktūru, tādējādi arī attālināti ir iespēja uzraudzīt un pārvaldīt savu preču plūsmu.

Efulfillment segmenta noliktava Varšavā darbojas līdzīgi kā Baltijas valstīs. Klienti, kas vēlas uzglabāt preces arī Polijā, var turpināt strādāt ar to pašu projektu vadītāju, saglabājot vienu kontaktpersonu un integrējoties lielās e-komercijas platformās. Lietuvā esošā noliktava augošā pieprasījuma dēļ paplašināta jau vairākkārt, sasniedzot 8000 kvadrātmetru, un ir pusotru reizi lielāka par futbola laukumu. Attīstību plānots turpināt. Baltijas valstīs uzņēmēji jau ir atklājuši efulfillment pakalpojuma ērtību, novērtējuši pievienoto vērtību, ko tas dod uzņēmumam, un labprāt to izmanto. Pieprasījums ir augošs, tāpēc noliktavu platības ir viens no svarīgākajiem aspektiem, lai uzņēmumi varētu attīstīties un paplašināties. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses