Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iesaka izvērtēt variantus

Elektroenerģijas fiksētās cenas līgumu īpatsvars mājsaimniecību segmentā kopumā veido 60%. Mainīgas cenas līgumu izvēlējušies 16% mājsaimniecību, bet universālo pakalpojumu – 24%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) šā gada pirmā ceturkšņa dati.

Salīdzinot ar 2021. gada pirmo ceturksni, fiksētās cenas līgumu īpatsvars pieaudzis, mainīgās cenas – saglabājies aptuveni tāds pats, savukārt universālā pakalpojuma – samazinājies.

"Kopš elektroenerģijas tirgus atvēršanas mājsaimniecībām 2015. gadā var izvēlēties elektroenerģijas tirgotāju un atbilstošāko piedāvājumu. Kamēr cenas ir zemas, tikmēr lielākoties mēs par saviem rēķiniem daudz neuztraucamies. Kad cenas aug, aktīvāk meklējam iespējas samazināt elektroenerģijas izmaksas. Kopumā jāteic, ka kopš elektroenerģijas tirgus atvēršanas lietotāji kļuvuši izglītotāki un gatavi meklēt risinājumus, kā gudrāk ietaupīt. Turklāt daži cenšas ekonomēt elektroenerģijas patēriņu, citi maina elektroenerģijas tirgotāju vai veic abas darbības kopā," stāsta SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa uzsver: "Apstākļos, kad elektroenerģija kļuvusi tik dārga, tie ir būtiski izdevumi katrai mājsaimniecībai, īpaši jāraugās, lai izvēlētais elektrības tirgotājs, līguma, kā arī norēķinu veids atbilstu elektroenerģijas patēriņa ieradumiem. Ja tiek nolemts mainīt elektroenerģijas tirgotāju, noteikti rūpīgi jāizpēta līgums, tas, kāda būs elektroenerģijas cena, kā arī tas, kāds būs tās noteikšanas mehānisms, līguma minimālais termiņš un vai, no tā atkāpjoties, paredzēts līgumsods."

Jāatgādina, ka iedzīvotājiem ir iespēja pirkt elektroenerģiju no vairāk nekā desmit tirgotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses