Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Data Pro atzīts par maksātnespējīgu

Jūrmalas pilsētas tiesa šonedēļ pasludinājusi informācijas tehnoloģiju uzņēmumu SIA Data Pro par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts.

Par administratoru iecelts Edgars Karelis. Viņš pagaidām neesot saņēmis tiesas spriedumu, ar viņu nav sazinājusies arī līdzšinējā uzņēmuma vadība. Karelis zināja teikt, ka pieteikumu par maksātnespēju iesniedzis pats uzņēmums, taču plašākas informācijas par Data Pro viņa rīcībā nebija.

Tuvākajā laikā Karelis pieprasīs informāciju no Data Pro, savukārt mēneša laikā tiek gaidīti kreditoru pieteikumi.

Līdzšinējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Liepiņš nevēlējās sniegt komentārus par maksātnespējas procesu. Savukārt uzņēmuma māteskompānijā SIA Data Pro Grupa mudināja ar jautājumiem par šo procesu vērsties pie Liepiņa, plašākus komentārus nesniedzot.

Vēl 2011. gada uzņēmums pabeidzis VSIA Latvijas Vēstnesis Sludinājumu reģistrācijas informācijas sistēmas (SURIS) attīstības darbi. Tā laikā modernizēta sistēma, nodrošinot stabilāku un kvalitatīvāku tās darbību, izstrādātas jaunas iestrādnes sludinājumu datu apmaiņas nodrošināšanai ar ārējiem resursiem, sludinājumu elektroniskai parakstīšanai un publicēšanai, kā arī automātiskai publicēto sludinājumu informācijas nodošanai klientiem.

Data Pro Grupai pieder 100% Data Pro daļu. Savukārt Data Pro Grupas vienīgais īpašnieks ir Vladislavs Mazurs.

Data Pro 2010.gadā strādāja ar 923 962 latu apgrozījumu, kas ir par 4,5% mazāk nekā 2009.gadā, liecina Lursoft informācija. 2009.gadā Data Pro apgrozījums bija 967 186 lati.

Savukārt uzņēmuma peļņa 2010. gadā pieaugusi divas reizes - no 3053 latiem 2009.gadā līdz 5986 latiem pērn.

2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,1 miljons latu, bet peļņa - 35 911 lati. 2007.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 722 385 lati, bet peļņa - 36 407 lati. Data Pro apgrozījums 2006.gadā bija 717 517 lati, kā arī uzņēmums strādāja ar 44 988 latu zaudējumiem.

Data Pro ir dibināta 1993.gadā, uzņēmums nodarbojas ar programmatūras izstrādi, biznesa inteliģences risinājumiem, datu noliktavām, biznesa procesu analīzi un konsultācijām. Data Pro mātesuzņēmums Data Pro Grupa savukārt izstrādājis projektus e-izglītības un e-medicīnas jomā. 2010.gadā Data Pro Grupa bija nominēta balvai Platīna pele par e-apmācību portāla www.uzdevumi.lv izstrādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses