Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turnīrs, lai ieinteresētu

Līdz 24. februārim Latvijas vidusskolēni un skolotāji aicināti pieteikties tiešsaistes erudīcijas spēlei Grindeks Prāta turnīrs, pārbaudīt savas zināšanas daudzpusīgās tēmās un sacensties par vērtīgām balvām. Spēli, atzīmējot 75 gadu jubileju, organizē farmācijas uzņēmums Grindeks. Mērķis ir arī veicināt jauniešos interesi un motivāciju nākotnē apgūt ar ķīmiju, farmāciju vai medicīnas jomu saistītas profesijas.

Turnīram aicināti pieteikties 10.–12. klašu skolēni, izveidojot komandu četru līdz sešu dalībnieku sastāvā, no kuriem vienam ir jābūt pedagogam – komandas kapteinim. No vienas skolas konkursā var piedalīties ne vairāk kā trīs komandas. Reģistrēšanās turnīram norisinās, sūtot e-pastu uz [email protected]

Turnīrs noritēs attālināti trīs kārtās. Pirmā kārta notiks 1. martā, tai sekos pusfināls 5. martā ar 100 labāko komandu dalību, savukārt fināls būs 11. martā, un tajā sacentīsies 50 erudītākās komandas. Komandas, kuras kvalificējušās nākamajai kārtai, saņems nākamās spēles saiti e-pastā. Vienas spēles ilgums būs aptuveni pusotras stundas, un tās laikā tiks izspēlēti aptuveni 70 jautājumu par dažādiem mācību tematiem, no tiem vairāki būs saistīti ar ķīmijas, farmācijas un medicīnas nozari. Labākās komandas balvā saņems planšetes, bezvadu austiņas, portatīvos akumulatorus. Vairāk par Grindeks Prāta turnīru var uzzināt https://ej.uz/grindeksprataturnirs

"Turnīra laikā ne tikai pārbaudīsim jauniešu erudīciju, bet arī dosim viņiem iespēju tuvāk iepazīties ar Grindeks vērtībām un nākotnes karjeras iespējām. Īpaši novērtēsim skolotāju iesaisti, jo tieši pedagogi var veicināt skolēnu interesi nākotnē pievērsties ķīmijas studijām," saka a/s Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Hmeļņickis. Uzņēmums neslēpj, ka tuvākajos gados lielākais izaicinājums farmācijas nozares attīstībai būs darbaspēks, tāpēc Grindeks šogad, rīkojot gan erudīcijas turnīru, gan daloties zināšanās un interesantos faktos par uzņēmumu, apņēmies motivēt jauniešus izzināt šīs nozares zinātnisko un praktisko pusi. 
Kā stāsta Grindeks Personāla departamenta vadītāja Zane Škutte, darba tirgus farmācijas nozarē jau vairākus gadus ir aktīvs, un Latvijas mērogā ir novērojama speciālistu nepietiekamība. Kopš 2017. gada liela daļa pašmāju farmācijas uzņēmumu cenšas piesaistīt darbaspēku arī no ārvalstīm. "Pateicoties Grindeks darba devēja vārdam, labajai reputācijai un konkurētspējai, mums ir izdevies aizpildīt vakantās vietas ar mūsu pašu vietējiem speciālistiem. Taču šogad izņēmuma kārtā uzsāksim darbinieku piesaisti arī no kaimiņvalstīm, jo Latvijā trūkst specifiski specializētu amatu pārstāvju. Tā, piemēram, Grindeks komandai pievienosies vecākais ražošanas farmaceits un gatavo zāļu formu tehnoloģiju pārneses speciālists," Z. Škutte raksturo situāciju. 

Viņa pauž prieku, ka pēdējos 10 gados Latvijas jaunieši savām profesionālajām gaitām aktīvāk izvēlas eksaktās zinātnes, kas bieži ir sarežģītāks ceļš, tomēr noteikti atmaksājas. Grindeks novērojumi liecina, ka jaunieša izvēle studēt ķīmiju pamatā ir cieši saistīta ar viņa pirmā ķīmijas skolotāja aizrautību un profesionalitāti, savukārt lēmums veidot karjeru saistās ar izvēlētās darbavietas nozīmību un darbības veida misiju, kā arī konkurētspēju vietējā un starptautiskajā tirgū. Ķīmijai kā zinātnei robežas nav izmērāmas – tās ir bezgalīgas, un farmācija ar šo zinātni ir ļoti cieši saistīta. "Grindeks priekšrocība ir izaugsmes iespējas, ko mēs kā vietējais uzņēmums varam piedāvāt starptautiskā līmenī visa koncerna ietvaros," norāda Z. Škutte.

Attīstība, strādājot kompānijā, iespējama gan vertikāli vienā nodaļā, gan horizontāli pārējo struktūrvienību ietvaros, gan arī citos Grindeks koncerna uzņēmumos Latvijā, Baltijā un citur pasaulē.

Tāpat kā teju ikvienā profesijā, arī farmācijā mūsdienās aug prasības pēc speciālistiem nepieciešamajām kompetencēm – tehniskajām prasmēm, valodu iemaņām, citām zināšanām. "Mans personiskais novērojums – īpaši augstu tiek novērtēts ķīmijas speciālista specifisko zināšanu apvienojums ar vadītāja prasmēm. Šāda profila darbinieki ir pieprasītāki un augstāk atalgoti ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē," stāsta Škutte. Viņa piebilst, ka papildus individuāli izkoptai darbinieku kompetencei svarīga ir arī nozares uzņēmuma iekšējā kultūra – uz rezultātu orientēta darba vide, vērtības, kompetenču saikne ar atalgojuma sistēmu u. c. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses