Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gatavi palīdzēt citiem

Astoto gadu pasniegtas godazīmes Gada brīvprātīgais 2021.

Tā jau kļuvusi par ierastu ikgadēju tradīciju, ka Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) pašās decembra beigās paziņo godazīmes Gada brīvprātīgais saņēmējus. Šoreiz šai godināšanai bija pieteikti 60 brīvprātīgā darba veicēji, sešas nevalstiskās organizācijas, kas organizē brīvprātīgo darbu, un viena brīvprātīgajiem draudzīga pašvaldība. Izvērtējot pieteikumus, NVA izveidotā ekspertu žūrija apbalvojumu Gada brīvprātīgais 2021 nolēma piešķirt pieciem brīvprātīgajiem un divām organizācijām.

Sandra Kumačeva, biedrības Integrācija sabiedrībai brīvprātīgā Mārupes novadā, regulāri un ar labiem rezultātiem organizē izglītojošas nodarbības cilvēkiem no sociālajām riska grupām (atkarīgajiem, notiesātajiem), lai veicinātu viņu atgriešanos normālā dzīvē, ģimenēs, motivētu kļūt par noderīgiem sabiedrības locekļiem. 

Cits godinātais brīvprātīgais Gints Berneckis ir iedvesmojošs, sirsnīgs un sabiedriski aktīvs cilvēks, uz kuru var paļauties, kurš paralēli ikdienas darbiem otro gadu rūpējas par trūcīgākajiem un krīzē nonākušajiem Cēsu, Smiltenes un Gulbenes novada iedzīvotājiem, nodrošina viņiem pārtiku un apģērbu, kā arī organizē izglītojošas aktivitātes un piesaista arī citus atbalstītājus.

Tikmēr 19 gadu vecā Dagnija Ramina Zorge kā brīvprātīgā Jelgavā darbojas jau četrus gadus. Viņa ir uzcītīga, radoša, aktīva un pirmā gatava sniegt atbalstu sociālajā, kultūras un sporta jomā dažādos pasākumos, labdarības akcijā un izstrādājot izglītojošus projektus. Dagnija brīvprātīgo darbā iesaista arī citus jauniešus.
Apbalvojumu saņēmusi arī Lāsma Vītola – aizrautīga un harismatiska brīvprātīgā ar lielām darbaspējām, kura apvienībā Brīvprātīgie Jelgavai organizē izglītojošus projektus, popularizē brīvprātīgo darbu, iesaistās sabiedriskās aktivitātēs, sniedz atbalstu nometņu vadīšanā, kā arī palīdz ārvalstu studentiem integrēties Latvijā. 

Savukārt Imants Šķērstens 2021. gada pavasarī iniciēja un kopā ar Hospiss LV realizēja akciju Atelpa savējiem, atbalstot Covid-19 pandēmijas nogurdinātos mediķus. Viņiem tika nodrošinātas gan siltas pusdienas, gan bezmaksas atpūta viesu namos. 

No organizācijām brīvprātīgo godināšanā šogad īpaši izceltas divas. Biedrība Bona Fide Latvia darbojas divās lielās jomās – brīvprātīgo darbs likumpārkāpēju atbalstam, sekmējot viņu dzīves maiņu un atgriešanos sabiedrībā, kā arī līdzgaitniecība, kas pašiem brīvprātīgajiem rada pārliecību, ka esam mūsu sabiedrības veidotāji. Bet biedrība Bērnu un jauniešu centrs DARI VARI kopš 2013. gada no mazas organizācijas ir izaugusi par spēcīgu partneri dažādām pašvaldībām un jauniešu centriem Rīgā un Vidzemē, kur rīko regulāras aktivitātes sociālā riska bērniem un jauniešiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses