Pamēģiniet arī jūs lielisko tomātu mērci ar timiānu! Svaigā veidā tomāti labāk sader ar baziliku, bet mērcē es dodu priekšroku timiānam - tas, arī termiski apstrādāts, nezaudē no sava aromāta ne nieka. Šī mērce būs garda piedeva gan makaronu ēdieniem, gan dārzeņiem un vistas gaļai.
Savukārt sarkano sīpolu ievārījums ir īsts kārums gardēžiem. Šī ir franču recepte un tradīcija. Frančiem ir neskaitāmas sīpolu marmelādes receptes. Pamatprincips visām ir līdzīgs - sarkanie sīpoli, brūnais cukurs, pa zariņam rozmarīna un timiāna. Vienīgi oriģinālajās receptēs viņi ievārījumam klāt liek upeņu liķieri (Creme de Casis), taču, ja jāpērk veikalā, šis liķieris pie mums maksā ļoti dārgi. Tāpēc šajā receptē to aizvietojam ar upeņu sulu. Sīpolu ievārījums ir punktiņš uz «i», pasniedzot siera plates - it īpaši labi tas sader ar kazas un zilo sieru, arī ar vistas gaļu tas garšos lieliski. Vienīgais ieteikums - nemēģiniet šajā receptē sarkanos sīpolus aizstāt ar parastajiem dzeltenajiem. Šajā gadījumā īsto garšu dos tikai sarkanie!
Par plūmēm pateikšu tikai vienu - ja jums garšo plūmes šokolādē konfekšu veidā, tad noteikti garšos arī šis ievārījums. Skābenās tumšzilās plūmītes tik lieliski sabalansē šokolādes saldi rūgteno garšu.