Viņš «iesitis roku» uz knēdeļiem, kas gatavoti no līdakām. Tie esot ļoti sulīgi, un tajos nudien neatradīsiet no līdakas gatavotu ēdienu neiztrūkstošās pavadones asakas! Zaļumus šefpavārs iegādājas tikai no vietējiem zemniekiem. Tomass Godiņš Dienas lasītājiem novēl labu ēstgribu!
Viegli ēdieni vasaras sākumam
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sparģeļu un avotkrešu krēmzupa
Divām porcijām vajadzēs: 150 g zaļo sparģeļu, 30 g šalotes
sīpolu, 40 g avotu krešu, 20 g olīveļļas, 30 g spinātu, 100 g saldā
krējuma, 100 g dārzeņu buljona, 60 g rudzu maizes, 80 g lauku
krējuma, 30 g vēžu astu, sāli, piparus.
Zaļos sparģeļus, šalotes
sagriež kubiņos, liek katlā, pielej olīveļļu, visu sautē, tad
pielej buljonu un sautē, kamēr sparģeļi mīksti, pielej saldo
krējumu, pieber sāli un piparus.
Masu lej blenderī, pieliek
avotkreses, spinātus un visu sablenderē, izkāš caur sietu. Uzvāra
un lej šķīvī.
Rudzu maizei nogriež garoziņu, sarīvē uz rupjās
rīves, tad grauzdē cepeškrāsnī, kamēr liekais šķidrums
iztvaikojis.
Ēdienu dekorē ar krējumu, lielveikalos nopērkamām
vēžu astēm vai garnelēm un rudzu maizi.
Tvaicēta forele ar sparģeļiem, zaķskābenēm, ābolie
Divām porcijām vajadzēs: 240 g foreles filejas, 150 g sparģeļu,
100 g ābolu, 40 g jāņogu, 40 g zaķskābeņu, 30 g rukolas, sāli,
piparus, olīveļļu.
Forelei uzkaisa sāli, piparus un tvaicē,
kamēr gatava. Ābolus sagriež plānās daiviņās, plāni sagriež
sparģeļus.
Foreli sagriež četrās daļās un kārto uz šķīvja, liek
ābolus, sparģeļus, jāņogas, skābenes, rukolu un uzlej Ekstra
Virgin olīveļļu.
Tvaicēti līdaku knēdeļi ar pavasara dārzeņiem un
Divām porcijām vajadzēs: 250 g līdakas filejas, 100 g saldā
krējuma, 2 olas, 2 g muskatrieksta, 200 g mini dārzenīšu
(cukurzirņi, burkāni, cukīni, kukurūza), 10 g citronzāles, 150 g
kokosa piena, 30 g tomātu pastas, 20 g cukura, 40 g burkānu, 30 g
olīveļļas sāli, piparus.
Līdakai noņem ādu, zivi sagriež
smalkāk, liek blenderī, pieliek saldo krējumu, olu dzeltenus, sāli,
piparus, muskatriekatu. Visu blenderē, līdz viendabīga masa, tad
izberž caur sietu. Tin plēvē kā ruleti, tvaicē ūdenī 15
min.
Minidārzeņus sagriež un viegli apcep olīveļļā, pievieno
sāli un piparus.
Burkānus smalki sagriež, citronzāli sagriež
sīkāk, liek katliņā, pievieno olīveļļu, tad liek tomātu pastu,
cukuru, pasautē, pievieno kokosa pienu un vāra, līdz puse
novārās.
Visu kārto uz šķīvja.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!