Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Vasarīgi viegli un atspirdzinoši

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš piedāvā trīs vieglas receptes, kas pēc lielās ēšanas Jāņos palīdzēs atkal ieiet ikdienas ritmā. Svaigajiem salātiem ar atspirdzinošu mērci un svaigām avenēm pikantumu piešķirs zilais siers. Aukstā zupa arī ir nedaudz pikanta un viegla. Tai var nepievienot garneles, tad zupa būs kā radīta veģetāriešiem. Tomasam pašam patīk greipfrūta atsvaidzinošā garša.

Šefpavāra tīkamākais vaļasprieks atvaļinājumā ir makšķerēšana un noķerto zivju gatavošana. Zivju ēdiens ir viegls, un tam var piešķirt daudz dažādu garšu. Piemēram, līnis sader ar ķiploku, sviestu un svaigiem zaļumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Lauku salāti ar ogu vinegretu, zilo sieru un sva

2 personām vajadzēs: 80 g dažādu salātu, 50 g aveņu,
70 g zilā siera, 100 g mango, 60 g papajas, 10 g piparmētru, 100 g laima, 60 g saldētu ogu, 20 g aveņu etiķa,
30 g olīveļļas, 5 g sāls, piparus, 20 g pūdercukura
Mango un papaju nomizo un sagriež smalkos kubiņos, pievieno sakapātu piparmētru un laima sulu.
Saldētās ogas, aveņu etiķi, sāli, piparus un pūdercukuru sablendē, masu izberž caur sietu.
Kārto uz šķīvja salsu, lauku zaļumu miksli, zilo sieru, svaigas avenes un uzlej ogu vinegreta mērci.

Avokado un gurķu aukstā zupa ar marinētām garnel

2 personām vajadzēs: 150 g avokado, 100 g svaigu gurķu,150 g kefīra, 50 g spinātu, 40 g garneļu savā sulā, sāli, piparus, 5 g Tabasco, 20 g Vusteras mērces, 100 g greipfrūta
Avokado nomizo, izņem kauliņu, liek blenderī, pieliek sagrieztu gurķi, spinātus, ielej kefīru, pieliek sāli, piparus, tabasco, Vusteras mērci, visu rūpīgi sablendē. Var pielikt ledus gabaliņus. Lej šķīvī, dekorē ar garnelēm, greipfrūta filejām un spinātu lapiņām.

Zaļumos cepts līnis ar burkānu biezeni, grilētiem

2 personām vajadzēs: 600 g līņa (vienu veselu), 100 g burkānu, 140 g saldā krējuma, 80 g cukīni, 60 g brokoļu, 60 g ziedkāpostu, 60 g paprikas, 30 g zaļumu (dilles, pētersīļi), 30 g ķiploku, 30 g olīveļļas, 40 g sviesta, 30 g miltu, 40 g baltvīna, 40 g šampinjonu, 40 g sīpolu, sāli, piparus, biešu lapiņas
Līni noberž ar sāli, notīra zvīņas un izfilē. Uzkaisa sāli un piparus, panē miltos. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu, liek zivi ar ādu uz leju cepties. Kad izveidojusies kraukšķīga garoziņa, griež apkārt, uzsmērē sviestu, uzkaisa sakapātus ķiplokus un zaļumus. Cep krāsnī 190 grādos aptuveni 5 min.
Burkānus nomizo, sagriež smalkāk un liek vārīties. Kad mīksti, pieliek sāli un saldo krējumu (40 g), sablendē.
Dārzeņus sagriež, liek uz uzkarsētas grilpannas un grilē, kamēr gatavi, uzkaisa sāli un piparus.
Sīpolus nomizo, sagriež ripās, šampinjonus pārgriež uz pusēm, liek katliņā, uzlej vīnu un karsē, kamēr alkohols iztvaikojis, pievieno saldo krējumu (100 g), sāli, piparus. Vāra 10 min.
Uz šķīvja kārto dārzeņus, burkānu biezeni, līni, pārlej ar mērci. Dekorē ar biešu lapiņām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?