Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Izstrādāts zīmols senioriem ceļotājiem

Lauku tūrisma asociācija Lauku ceļotājs senioriem ir izstrādājusi jaunu piedāvājumu - zīmolu Sudraba ceļasoma -, kas orientēts uz Latvijas un ārzemju valstu senioriem, kas vecāki par 55 gadiem. Angļu valodā tā nosaukums ir Silver Suitcase, un ar šī produkta logo, kā arī ar speciālas atlaižu kartes palīdzību seniori var atrast sev draudzīgas vietas, ceļojumus ar atlaidēm un speciālus pakalpojumus tieši savai vecuma grupai.

Senioriem draudzīgās tūrisma vietās īpaša uzmanība veltīta senioru interesēm un vajadzībām - telpas un tuvākā apkārtne iekārtotas tā, lai pārvietoties būtu ērti. Piemēram, nav augstu sliekšņu, stāvu kāpņu, dušas un tualetes telpas aprīkotas ar ērtiem rokturiem, viesu un koplietošanas telpas ir pirmajā stāvā. Arī ēdienkartē ir veselīgi, diētiski ēdieni, un šajās senioriem draudzīgajās vietās saimnieki vienmēr gatavi sniegt visu nepieciešamo informāciju un palīdzību. Ērtības ir apzīmētas ar īpašiem simboliem - tie palīdz izvēlēties atbilstošu tūrisma vietu līdzīga dzīvesveida un interešu viesiem, kas netraucē cits citam un jūtas ērti sev līdzīgo sabiedrībā. Senioriem draudzīgo tūrisma mītņu un apskates vietu ir aptuveni 50 visā Latvijā.

Savukārt Silver Suitcase (Sudraba ceļasoma - red.) atlaižu karte nodrošina atlaides nakšņošanai vai citiem pakalpojumiem noteiktās tūrisma mītnēs un apskates vietās, kuras specializējas senioru apkalpošanā, un īpašos senioru tūrisma maršrutos. Karte ir angļu valodā, jo to varēs izmantot arī ārpus Latvijas. Tā darbojas noteiktās tūrisma mītnēs un apskates vietās, kuras iesaistījušās senioru programmā, - tās visas atpazīstamas pēc vienota logo. Karti izsniedz noteiktam lietotājam, uz kartes norādot personas vārdu, uzvārdu un kartes reģistrācijas numuru. Kartes atlaides un īpašie piedāvājumi attiecas uz kartes īpašnieku un vienu tā pavadoni. Veicot rezervācijas, ir jāinformē par to, ka klients vēlas izmantot šo senioru atlaižu karti, un jānosauc kartes numurs. Jārēķinās, ka, klientam ierodoties tūrisma uzņēmumā, var tikt pārbaudīts kartes derīguma termiņš un piederība tās uzrādītājam. Uz kartes jābūt kartes īpašnieka vārdam un numuram.

Latvijā kartes darbība notiek, balstoties uz sadarbību starp Latvijas Pensionāru federāciju, kura izplata šo karti saviem biedriem vai caur savām reģionālajām organizācijām, un Lauku ceļotāju, kas ir atbildīgs par senioriem draudzīga lauku tūrisma piedāvājuma izveidi un tā pārbaudi Latvijā, un sadarbību ar citām Eiropas valstīm.

Pērn decembrī Lauku ceļotājs tikās ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) pārstāvjiem un izplatīja jau pirmās 750 Silver Suitcase atlaižu kartes. Kartes tālāk LPF izplatīs saviem biedriem.

Kopš decembra vidus Sudraba ceļasomas piedāvājumā ietilpst arī Cēsu pils kompleksa apmeklējums. Šajā kartē ir senioriem vecumā virs 55 gadiem draudzīgas vietas, ceļojumi un tūrisma objektu apmeklēšana ar atlaidēm, kā arī tieši šai vecuma grupai paredzēti pakalpojumi.

Senioriem draudzīgo apskates vietu vidū iekļauts arī Cēsu pils komplekss, kur jebkuras valsts senioram un vienai viņa pavadošajai personai, neraugoties uz tās vecumu, uzrādot Silver Suitcase karti, tiek piemērotas pensionāra biļešu cenas. Cēsu pils komplekss ir viegli sasniedzams, tajā ir lifts, viegli pārvarami pakāpieni ekspozīciju telpās, labiekārtotas, cilvēkiem ar kustību traucējumiem piemērotas tualetes, taču tas ir pieejams ne tikai fiziskā izpratnē. Arī pils apmeklētāju centra speciālisti ir vērsti uz saprotamu, skaidru un senioru vēlmēm atbilstošu informācijas nodrošināšanu.

Vairāk informācijas par karti varat iegūt mājaslapā: www.celotajs.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?