Produkti, ko gatavo, ietinot folijā, pēc konsistences ir maigāki un mīkstāki nekā tie, kas ir vārīti vai cepti. Tie nepiedeg, ir aromātiskāki. Gatavojot folijā, nav vajadzīga eļļa, tāpēc ēdiens ir diētiskāks. Lielie gaļas un zivs gabali folijā jānoslēdz hermētiski, lai tie netiktu sabojāti - neiztecētu sula, gaļa nekļūtu cieta, nepiedegtu un nezaudētu garšu. Savukārt putna gaļu un sakņaugus vēlams likt folijā tā, lai tā apņemtu no visām pusēm, bet virspuse paliktu vaļā. Folijā gan nevajag cept ābolus, bumbierus, jo to garša neuzlabosies, bet C vitamīns zudīs. Tāpat, folijā liekot dārzeņus vai gaļu, tiem nepievieno ne sāli, ne garšvielas - tos pieliek pēc pagatavošanas.
Avots: Garsigi.lv