Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Gardi cienasti nedēļas nogalei

Protams, svētki ir svētki, un tikko aizritējusī Valentīndiena bija iemesls tam, ka virtuvē sarosījās ne tikai dāmas, bet arī kungi, lai vakarā klātu svētku galdu savam mīļajam.

Taču Visu mīlētāju diena šogad iekrita darba nedēļas vidū, un tas daudziem bija iemesls svinēšanu atlikt uz brīvdienām.

Tā rīkojās arī Experience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts. Viņš atklāja, kā svētdien iepriecinās savas ģimenes sievietes - dzīvesbiedri Agitu un meitiņu Nikolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rukolas salāti ar granātāboliem, kazas sieru un ol

Četrām personām vajadzēs: 150 g rukolas salātu, 1/2 granātābola, 150 g ķirštomātu, 200 g gurķu, 200 g kazas siera
Mērcei: 150 ml olīveļļas,
1 tējk. citrona sulas, 1 tējk. sarīvētas apelsīna miziņas,
1 tējk. medus, 40 g valriekstu, sāli, piparus un cukuru

Mērces sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā.
Gurķus ar dārzeņu mizojamo nazi sagriež plānās sloksnēs. Ķirštomātus sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās, kazas sieru saplucina.
Salātu lapas skaisti kārto uz šķīvja. Pamīšus liek pārējās sastāvdaļas un pārlej ar mērci.

Marinētu spageti ligzdiņa ar ceptu vistas krūtiņu

Četrām personām vajadzēs: 300 g spageti, 10 ml biešu sulas, 1 tējk. etiķa, 4 vistu krūtiņas, 8 paipalu olas. Mērcei: 1 vidēji lielu sīpolu, 3 ķiploka daiviņas, 200 ml saldā krējuma, 1 tējk. karija pulvera, sāli, piparus un cukuru pēc garšas
Spageti novāra un iemarinē biešu sulā un etiķī uz 30 min.
Vistas krūtiņu apcep no abām pusēm un liek cepeškrāsnī uz 180'C uz 12 min. Izņem no krāsns un sagriež šķēlēs.
Mērcei apcep sīpolus, ķiplokus un kariju, pielej saldo krējumu, pievieno garšvielas un maigi pavāra, tad sablendē viendabīgā masā.
Pannā ielej nedaudz ūdens, pieliek sāli, etiķi (1 tējk.). Kad ūdens vārās, iesit jēlas paipalu olas un pannu noņem no uguns.
Spageti uzsilda, kārto uz šķīvja ligzdiņas veidā un vidū liek vistas krūtiņu un paipalu olu, apkārt lej mērci un pasniedz.

Šķidrā šokolādes kūka ar saldējumu un zemeņu mē

8 personām vajadzēs: 140 g šokolādes, 100 g sviesta, 4 olas, 75 g miltu, 120 g cukura, 250 g zemeņu, 8 bumbiņas vaniļas saldējuma
Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē. Olas saputo ar cukuru, tad pieber miltus, izmaisa un sajauc ar šokolādi. Liek ietaukotās formiņās un cep 180'C aptuveni 9 min.
Zemenes sablenderē ar 3 ēd. k. cukura.
Visu kārto uz šķīvja. Virsū liek saldējuma bumbiņu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?