Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dekorējot pasākumu telpas, pārsteigt kļūst grūti

Telpu interjera veidošanas un dekorāciju noformēšanas nianses korporatīvajos pasākumos nosaka ballītes tematika. Nemainīgi pieprasīti ir radoši floristu darbi, savukārt jaunākās tendences saistās ar LED apgaismojumu un lāzeršoviem.

«Modē ir latviskais vai tā sauktais vintage stils, taču patiesībā uzņēmumi, kas izmanto pasākumu rīkošanas aģentūru pakalpojumus, tā īpaši neko nepieprasa, viņi paļaujas uz piedāvājumu,» raksturojot pasākumu noformēšanas tendences kopumā, atzīst prezentreklāmas un pasākumu organizēšanas aģentūras SIA Attach komunikāciju vadītāja Maija Bērtiņa.

Pasūtītājam parasti tiek piedāvātas divas trīs korporatīvā pasākuma norises idejas dažādos stilos, ar dažāda veida dekorācijām un aktivitātēm. M. Bērtiņa stāsta, ka organizējuši balles, kuros gan kā priekšnesums, gan kā viens no vizuālajiem risinājumiem ir lāzeršovs, LED apgaismojums, ar kuru var būtiski mainīt telpas vizuālo iespaidu. Cenas šādiem tehniskiem papildelementiem atšķiras atkarībā no telpas izmēriem un izmantotās tehnikas specifikas. Teiksim, mazam pasākumam 200 kvadrātmetros 50 cilvēkiem tas izmaksās no vairākiem simtiem līdz tūkstotim eiro, savukārt pasākuma izgaismošanai Ķīpsalas hallē jāparedz līdz 10 000 eiro. «Jārēķinās, ka pasākums nenotiek tikai uz skatuves, bet arī koridoros, arī radošajās darbnīcās, ja tādas paredzētas, un jāizgaismo ir katrs stūrītis,» piebilst M. Bērtiņa.

Lielākā daļa uzņēmumu korporatīvajās ballītēs vēlas video vai foto projekcijas, filmētus klipus, kur, piemēram, telpā zvaigžņotas nakts noskaņas radīšanai kā papildelements ir krītošas zvaigznes. Uz galdiņiem tad tiek pieskaņoti sīkāki dekoratīvi elementi - zvaigznītes, atbilstošas salvetes, sveces, svečturi, spoguļstikli, citkārt arī auduma karodziņi.

Attach idejas ģenerē paši un, ja rodas nepieciešamība, sadarbojas arī ar telpu dekorāciju nomām, lai gan pašiem ir sava noliktava ar tā sauktajiem bāzes elementiem. Katrā jaunā pasākumā aģentūras darbinieki gan cenšas detaļas un rekvizītus neatkārtot, lai tam piešķirtu neatkārtojama, speciāli šim konkrētajam uzņēmumam radīta pakalpojuma sajūtu.

Florista pakalpojumus izmanto gandrīz vienmēr. «Viss ir atkarīgs no pasākuma koncepcijas, tomēr 90% gadījumu telpas cenšamies rotāt ar ziediem neatkarīgi no gadalaika,» stāsta M. Bērtiņa.

Arī sveces esot neatņemama dekorācija, tomēr, kā atzīst Attach pārstāve, daudzviet telpās tās nedrīkst aizdedzināt drošības apsvērumu dēļ. «Ar katru gadu telpu izīrētāji kļūst aizvien piesardzīgāki. Piemēram, Dzelzceļa muzejā sveces dedzināt drīkst, taču nedrīkst ar atklātu liesmu. Sveces aizliegts dedzināt pasākumos Lietuvā un Igaunijā, izstāžu zālēs. Tās bieži nākas izmantot tikai kā dekorāciju, bet, ja rūpīgi pārdomā, kā tās skaisti noformēt, arī labi izskatās. Korporatīvais pasākums ir komplekts,» paskaidro M. Bērtiņa.

«Ja korporatīvais pasākums tiek rīkots par godu uzņēmuma gadadienai, noformējumā tiek ievērots šī uzņēmuma imidžs, izmantotas raksturojošās krāsas, simboli - tie dekoratīvie aspekti, ar kuriem uzņēmums sevi identificē. Otrs lielais bloks ir tematiskās balles,» skaidro pasākumu aģentūras Smalkais stils vadītāja Ilze Bula.

Arī viņa apstiprina - dekorāciju izvēli diktē ballītes tematika. Kā vienu no veiksmīgi realizētiem izaicinājumiem Smalkā stila vadītāja min pasākumu sportiskā stilā, saistītu ar auto nozari. «Bija jāpanāk sporta, ātruma, azarta asociācija telpā. Izmantojām Formula-1 karodziņus, riepas, smērvielu kanniņas, auto diskus. Strādāt bija ļoti interesanti, tāpat arī, kad organizējām ballīti padomju laiku stilā. Meklējām metāla bļodiņas, alumīnija karotes, kuras pēc ballītes daļa viesu paņēma līdzi kā suvenīrus. Uz galda bija neļķes,» smej I. Bula. Viņa atzīst - pēc sarunas ar klientiem arī izkristalizējas vēlmes, ideja, redzējums: «Atslēgas vārdi ir - vieglums, krāsainība, atvērtība, dinamiskums, eko utt. Caur atslēgas vārdu arī tiek uzburta atmosfēra telpā.»

Modē ir krāšņi, bagātīgi un grezni noformējumi, dizaina elementi no faunas un floras, smalki rokdarbi - savu pieredzi atklāj svētku aģentūras Amber Fiesta vadītāja Simona Kalniņa un piebilst: «Telpu noformēšanā vairs nekas nešķiet neparasts.»

Kā teic M. Bērtiņa - korporatīvo pasākumu ziņā latviešu publika esot samērā izlutināta: «Ja salīdzina ar kaimiņvalstīm - Lietuvu, Igauniju -, tur publika vairāk uzmanības pievērš sīkumiem. Piemēram, Igaunijā klientus iespējams patiesi iepriecināt, ja viņi šajā ballītē jutīsies gaidīti un durvis atvērs šveicars. Latvijā šveicars gan var palikt neievērots.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?