Taču tieši Horvātijā ir meklējama šīs vīnogas ģeogrāfiskā izcelsmes vieta. Vēlāk tā labi iedzīvojās Dienviditālijā, Apūlijas reģionā, ar nosaukumu Primitivo un ASV, Kalifornijas štatā, kur vīnogas nodēvēja par Zinfandel. Pateicoties abu iepriekšminēto valstu vīndaru centieniem, vīns no Kaštelas sarkanās vīnogas ir iecienīts kā lielisks partneris grilētiem gaļas ēdieniem.
Casa Vinicola Zonin ir lielākā privātā, vienai ģimenei piederoša vīna kompānija Itālijā, kas šodien jau ir nopietns spēlētājs pasaules vīna tirgū, piedāvājot dažādu līmeņu un stilu vīnus. Bieži vien vīns no Primitivo vīnogas ir diezgan robusts, masīvs, ar augstu alkohola līmeni.
Taču Zonin Regions Primitivo Salento IGT mums piedāvā vienkāršu, bet ļoti baudāmu un viegli saprotamu sarkanvīnu. Aromātā jaušami sulīgi sarkanie augļi, plūmes un saldenas garšvielas. Vīnam ir laba struktūra, garšā tas ir sabalansēts, augļains, ar patīkamu, noapaļotu pēcgaršu. Miecvielas ir maigas un nogludinātas - vīns ir gatavs lietošanai! Tas lieliski sader ar gaļas ēdieniem, makaroniem ar sieru un tomātiem vai vienkārši pie sulīgas picas šķēles!
Beringer vīndarītavu 1876. gadā dibināja brāļi Džeikobs un Frederiks Beringeri, kuri Kalifornijā bija ieradušies no Vācijas, lai iegādātos labākos vīna laukus Napas ielejā. Kopš tā laika līdz mūsdienām Beringer vīna nams nav pārtraucis ražošanu un attīstību un ir viens no vecākajiem ģimenes vīna namiem Napas ielejā. Beringer Stone Cellars Zinfandel ir tumši sarkans, lillīgs, vidējas uzbūves. Aromāts pārliecina par gatavām plūmēm, ķiršiem un tumšajām ogām, ko pasvītro izsmalcinātu melno piparu notis. Arī uz aukslējām jūtami pikanti augļi ar labi integrētām miecvielām. To visu noslēdz augļaina, noturīga pēcgarša. Grila sezonas noslēgumā pašu gatavots liellopu gaļas burgers būs izcils sabiedrotais šim Zinfandel.