Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Antidepresanti tumšajām dienām

Oficiāli pētījumi par šo tēmu nav manīti, bet mana personiskā «statistika» ir tāda, ka gada nogalē, sākoties tumšajam slapjdraņķa laikam, cepeškrāsns tiek ieslēgta biežāk un cepešplātis nodarbinātas vairāk, nekā tas bija vēl pāris mēnešu iepriekš un nekā būs pāris mēnešu vēlāk - kad februāra skarbā saule jau tomēr solīs pavasari.

Kad drūma migla vai lietus ar sniegu aiz loga, cepumu smarža mājās iepriecina un uzlabo omu, nemaz jau nerunājot par to, ka tie ir arī gards našķis pie vakara tējas.

Tāpēc vēl pirms lielās piparkūku cepšanas maratona lūdzām cepumu receptes Baltic Beach Hotel restorāna Caviar Club šefpavāram Kristapam Jokmanim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Medus cepumi

Sastāvdaļas: 0,7 kg miltu, 200 ml piena, 1/2 tējk. cepamā pulvera, 1 glāze (250 ml) medus, 5 olu dzeltenumi, 2 ēd. k. cukura, 3 krustnagliņas, 4 ēd. k. sviesta
1. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri.
2. Pienu uzsilda kopā ar krustnagliņām, tad krustnagliņas izņem un pievieno sviestu un medu, uz lēnas uguns silda, kamēr medus izkūst.
3. Pievieno saputoto olu un miltu masu.
4. Samīca mīklu un noliek ledusskapī uz divām stundām.
5. Veido cepumus un cep 200 grādos 10-12 min.

Austriešu Ziemassvētku cepumi

Sastāvdaļas: 3 olu baltumi, 150 g cukura, 1 tējk. kanēļa, 1/4 tējk. apgrauzdētu un smalkā pulverī samaltu mandeļu, 1/4 tējk. mandeļu esences, 9-10 ēd. k. miltu, 1/2 tējk. vaniļas cukura
1. Puto olu baltumus ar pūdercukuru, pievieno mandeļu miltus, kanēli, vaniļas cukuru, esenci un miltus. Visu samīca viendabīgā mīklā.
2. Mīklu ietin folijā un atpūtina ledusskapī 30 min.
3. Veido cepumus un cep 150-160 grādos 10-15 min.

Ingvera cepumi

Sastāvdaļas: 350 g miltu, 110 g sviesta, 3 ēd. k. medus, 180 g cukura, 1 ola, 1 tējk. kanēļa, 1 tējk. ingvera pulvera, 1/2 tējk. cepamā pulvera
1. Sviestu ar kanēli un ingvera pulveri saputo.
2. Uzsilda, bet neļauj uzvārīties medum ar cukuru.
3. Sviesta masā iemaisa miltus un cepamo pulveri, pēc tam uzsildīto medus un cukura sīrupu.
4. Visu samaisa un pievieno olu. Samīca viendabīgu mīklu.
5. Mīklu liek ledusskapī atpūtināt uz vienu stundu.
6. Veido cepumus un cep 180 grādos 8-12 min.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?