Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Putins atzīmē 9. maiju ar raķeštriecieniem

Krievija atzīmējusi tur par uzvaras dienu saukto 9. maiju ar raķeštriecienu Ukrainai, prezidenta Vladimira Putina Rietumus vainojošo runu Sarkanajā laukumā un karaspēka parādi, kurā šogad piedalījās mazāks karavīru skaits un tika izmantots ievērojami mazāk modernās bruņutehnikas nekā iepriekšējos gados, vēsta BBC.

No tankiem bija tikai vēsturiskais T-34, gaisa spēku parāde nenotika vispār.

Naktī uz 9. maiju Krievija raidīja uz Ukrainu 25 spārnotās raķetes, no kurām 23 izdevās iznīcināt Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēkiem, vēsta Ukrainska Pravda. Krītošās raķetes nodarīja postījumus atsevišķām ēkām, taču bojāgājušo un ievainoto nebija.

V. Putins savā runā pirms militārās parādes Sarkanajā laukumā Maskavā paziņoja, ka šodien civilizācija atkal atrodoties uz izšķirošās robežas, kad pret Krieviju esot izvērsts "īsts karš". "Rietumu globālistiskās elites joprojām runā par savu ekskluzivitāti, sarīda cilvēkus un šķeļ sabiedrības, provocē asiņainus konfliktus un apvērsumus, sēj naidu, rusofobiju, agresīvu nacionālismu, iznīcina arī ģimeniskās, tradicionālās vērtības, kas padara cilvēku par cilvēku. Un tas viss tāpēc, lai arī turpmāk diktētu, uzspiestu tautām savu gribu, savus likumus, noteikumus un būtībā laupīšanas, vardarbības un apspiešanas sistēmu," paziņoja Kremļa saimnieks, kritizējot arī valstis, kurās tiek iznīcināti pieminekļi padomju karavīriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits