Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Francijā pasludina spriedumu par pensiju reformu

Sagaidāms, ka Francijas Konstitucionālā padome šodien pasludinās spriedumu par sabiedrības vidū ārkārtīgi nepopulāro pensiju reformas likumu, kas paredz palielināt pensionēšanās vecumu no 62 uz 64 gadiem, un par ierosinājumiem organizēt referendumus, lai panāktu likuma noraidīšanu.

Vakar, lai paustu neapmierinātību ar pensiju reformu, arodbiedrības valsts ielās bija izvedušas protestētājus jau 12. nacionālo streiku un protestu dienā pret šo likumu, vēsta France24.com.

Franču mediji raksta, ka nekad vēl Konstitucionālās padomes spriedums nav gaidīts ar tādu nepacietību. Konstitucionālās padomes uzdevums ir izvērtēt, vai likumi nav pretrunā ar Piektās republikas 1958. gadā pieņemto konstitūciju. Konstitucionālās padomes sastāvā ir deviņi cilvēki, to vada bijušais premjerministrs Lorāns Fabiuss.

Spriedumā tā var pasludināt, ka likums neatbilst konstitūcijai, un atbalstīt opozīcijas pārmetumus, ka tas pieņemts, apejot balsojumu parlamentā. Taču Reuters, atsaucoties uz konstitucionālajiem ekspertiem, pilnīgu likuma noraidīšanu uzskata par mazticamu. Drīzāk padome varot atbalstīt pensionēšanās vecuma palielināšanas daļu, vienlaikus noraidot pasākumus, kas paredz nodarbinātības veicināšanu gados vecākiem cilvēkiem.

Savukārt, ja padome atļaus organizēt opozīcijas plānoto referendumu, būs jāsavāc desmitās daļas balsstiesīgo paraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits