Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Narvā skolotāja spiesta pamest darbu antiputiniska saukļa dēļ

Vecāku spiediena dēļ Narvā no darba aizgājusi skolotāja, kura uz 9.maija pasākumu bija ieradusies kreklā ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu nozākājošu saukli, ziņo portāls Delfi.ee.

Narvas Vecpilsētas valsts skolas mūzikas skolotāja Alīna Vorontšihina kopā ar daudziem citiem 9.maijā, kad Krievijā atzīmē tā dēvēto Uzvaras dienu, apmeklēja pasākumu Igaunijas robežpilsētā.

Vietnē "TikTok" plašu uzmanību izpelnījās video, kurā Vorontšihina redzama kreklā ar uzrakstu "Putin h**lo".

Skolas audzēkņu vecāki pauda sašutumu par skolotājas apģērba izvēli, tomēr mācību iestādes direktore Tatjana Salu uzsvēra, ka skolotāja no darba aizgājusi pēc pašas vēlēšanās un nav atlaista nedz saukļa, nedz kāda cita iemesla dēļ.

Pati Vorontšihina, kuras pēdējā darba diena Narvas skolā būs 19.maijs, publiski komentārus atteikusies sniegt. Salu uzsvēra, ka skolotājai bijis darba līgums līdz vasaras beigām, bet pēc tikšanās Vorontšihina nolēmusi darba attiecības pārtraukt ātrāk.

Daudzi vecāki un daļa skolēnu noraidīja direktores pamatojumu, ka skolotāja pasākumā piedalījusies savā brīvajā laikā. Sākotnēji direktore ierosināja pedagoģei izskaidrot vecākiem savu rīcību, tomēr viņas atlūgums nozīmē, ka tas nebūs nepieciešams.

Direktore skaidri nepasacīja, vai skolotājai draudētu disciplinārsods, ja viņa izvēlētos darbu skolā turpināt. Lai gan Salu uzsvēra, ka katram ir tiesības paust savu viedokli, viņasprāt, Narva ir maza pilsēta, kur visi viens otru pazīst, tādēļ pret citiem esot "jāizturas ar cieņu".

Jau vēstīts, ka 9.maijā pie Hermaņa pils karoga torņa Narvas muzejs izkāra pret Ivangorodu pavērstu lielu plakātu, uz kura redzams asinīm notašķīts Krievijas diktatora Vladimira Putina portrets un uzraksts angļu valodā "Putin War Criminal" ("Putins kara noziedznieks").

Plakāts bija labi redzams tiem, kuri apmeklēs svētku koncertu Ivangorodā.

Savukārt Krievijā esošajā Ivangorodā, kuru no Narvas šķir tikai upe, bija izvietots liels pret Igaunijas pilsētas promenādi pavērsts ekrāns, uz kura tika demonstrētas tā dēvētās Uzvaras dienas svinības. Pie cietokšņa Ivangorodā notika svētku koncerts.

Narvā pulcējās vairāki simti interesentu, kas vēroja otrpus upei notiekošo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits