Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Valdības lēmumu par pedagogu algu celšanas kārtību sola piektdien

Piektdien, 21.aprīlī, valdība ārkārtas sēdē paredzēts apstiprināt Ministru kabineta noteikumus par to, kā tiks celts pedagogu atalgojums, šodien pēc koalīcijas žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Koalīcijā šodien uzklausīta izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), bet otrdien, 18.aprīlī, valdība izskatīs Izglītības un zinātnes ministrijas ziņojumu par pedagogu atalgojuma palielināšanu, pastāstīja Kariņš.

Čakšai arī paredzēts turpināt sarunas ar pedagogiem. Neformāla sanāksme ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) ministrei paredzēta vēl šovakar.

Kā ziņots, "Apvienotā saraksta" (AS) politiķu un LIZDA vadības tikšanās pirmdien vēl neiezīmēja virzību uz pedagogu streika atcelšanu, jo arodbiedrību neapmierina ministriju piedāvājums pedagogu algu izmaiņu grafikam.

AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars pēc tikšanās aģentūrai LETA pauda, ka Ministru kabineta noteikumos līdz 24.aprīlim būtu jānostiprina pedagogu atalgojuma pieauguma grafiks. Līdz minētajam datumam jāsasauc valdības ārkārtas sēde šāda lēmuma pieņemšanai, pauda politiķis, atzīmējot, ka šādu risinājumu AS šodien piedāvās koalīcijas sanāksmē.

Pedagogu atalgojuma pieauguma grafika pieņemšanai vajadzēs papildu budžeta līdzekļus, taču par konkrētu summu vēl jāvienojas Izglītības un zinātnes ministrijai un LIZDA, jo pašlaik abu pušu piedāvātās summas atšķiroties par 4 miljoniem eiro, teica Tavars. Atsevišķs risinājums esot nepieciešams arī jautājumam par atalgojumu augstākās izglītības jomā.

Savukārt LIZDA vadītāja Inga Vanaga aģentūrai LETA stāstīja, ka arodbiedrība informējusi AS deputātus, ka nepiekrīt 14.aprīlī piedāvātajam pedagogu algu izmaiņu grafika risinājumam, jo neesot garantijas, ka Izglītības un zinātnes ministrija vienosies ar visām pašvaldībām par skolu tīklu reformu.

Pēc Vanagas vārdiem, pat ja 14.aprīlī piedāvātais risinājums tiks apstiprināts koalīcijā, trīs dienu streiks atcelts netikšot, bet uz jauniem kompromisiem LIZDA neesot gatava, jo uzskata, ka arodbiedrība jau maksimāli piekāpusies. Pēc viņas teiktā, AS politiķi esot piekrituši nepieciešamībai izpildīt LIZDA streika prasības, un par to informēšot koalīcijas partnerus.

Kā vēstīts, LIZDA nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. LIZDA nav apmierināta ar to, ka valdība neesot pildījusi pedagogiem dotos solījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas