Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Transtaukskābju ierobežošanu pārtikā paredz pēc divarpus gadiem

Kaitīgo transtaukskābju ierobežošana paredzēta pēc divarpus gadiem, paredzot divus gadus ilgu pārejas periodu pārtikas ražotājiem, kā arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, paredz valdības otrdien konceptuāli atbalstītie Veselības ministrijas izstrādātie noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos.

Paredzēts, ka pārejas periods būs no 2016.gada līdz 2018.gada 1.janvārim, savukārt gala lēmums par noteikumu spēkā stāšanās termiņu paredzēts pēc noteikumu projekta saskaņošanas ar Eiropas Komisiju.

Noteikumi izstrādāti ar mērķi mainīt Latvijas iedzīvotāju uztura paradumus, ilgtermiņā uzlabojot sabiedrības veselību. Noteikumos ir definēts maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kas izplatīti Latvijā un attieksies gan uz Latvijā ražotajiem, gan importētajiem pārtikas produktiem, kas iegādājami veikalā un piejami sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, skaidrojusi Veselības ministrija.

Atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas sniegtajai informācijai, neveselīgs uzturs (ar transtaukskābēm, cukuru un sāli bagātu ēdienu lietošana un mazs augļu un dārzeņu patēriņš uzturā) ir viens no hronisko neinfekcijas slimību (tai skaitā sirds un asinsvadu slimību) saslimšanas riska faktoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas