Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ķemeri apsver iespēju atdalīties no Jūrmalas

Ja neizdosies vienoties ar Jūrmalas domes vadību par līdzekļu piešķiršanu Ķemeriem, šī pilsētas daļa varētu pieprasīt neatkarību. Pagaidām gan nav skaidrs, vai neatkarīgo Ķemeru ideju varētu atbalstīt Slokas un Kauguru iedzīvotāji, bet arī tur briestot neapmierinātība ar pilsētas domes īstenoto līdzekļu sadali, pastāstīja Ķemeru iedzīvotāju biedrības priekšsēdētājs Mārtiņš Stulpiņš.

17.februārī Ķemeru vidusskolā notika iedzīvotāju sapulce, kurā apsprieda pilsētas vadības plānus Ķemeru vidusskolu pārveidot par pamatskolu. Šajā sapulcē izskanējis viedoklis, ka vajadzētu atdalīties no Jūrmalas, ja Ķemeru attīstības jautājumi netiks risināti. «Ir cilvēku grupa, kas domā par Ķemeru atdalīšanos. Pirms astoņiem gadiem bija ideja novadu reformas ietvaros izveidot novadu Ķemeru nacionālā parka teritorijā. Toreiz Ķemeru iedzīvotāju biedrība rīkoja aptauju, rezultāti sadalījās uz pusēm. Taču tagad situācija ir mainījusies, un šo ideju izsaka tieši tie, kas toreiz bija pret,» norādīja M.Stulpiņš. Viņš apgalvo, ka pats šoreiz nav šajā iniciatīvas grupā, bet arī nemin konkrētas personas, kuras šo jautājumu virza.Ķemeri un Sloka bija pastāvīgas pilsētas līdz 1959. gadam, kad tās pievienoja Jūrmalai.  Tuvākajā laikā esot plānots aicināt uz tikšanos Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu, lai viņš paskaidrotu, kāpēc 2010. gada pašvaldības budžetā Ķemeriem nav atvēlēti līdzekļi. M.Stulpiņš zināja teikt, ka arī Slokā un Kauguros esot aktīvisti, kas vēlētos rosināt atdalīšanos no Jūrmalas. «Tad vienojamies kopā, lai «baltais nams» (dome) paliek viens,» izteicās iedzīvotāju pārstāvis. Liela daļa iedzīvotāju pašvaldību vēlēšanās ir balsojuši tieši par R.Munkevicu, tādēļ uzskata, ka viņiem ir tiesības prasīt, lai solījumi tiek pildīti. Ja sarunas nebūs veiksmīgas, martā varētu sanākt iniciatīvas grupa un rosināt Ķemeru atdalīšanos. Jūrmalas mērs R.Munkevics norāda, ka atdalīšanās gadījumā ķemernieki būtu zaudētāji, piemēram, viņiem būs jāmaksā par katru bērnu, kurš apmeklēs bērnudārzu un skolu Jūrmalā. «Tas ir Rojas sindroms, kas sācis klīst pa Latviju. Katrs latvietis, kaut pastalās, bet ar savu zemes pleķīti,» izteicās R.Munkevics.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas