Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Iedzīvotāji izgatavojuši jau vairāk nekā 74 000 ierakumu sveču Ukrainas armijai

Biedrība Tavi draugi kopš pērnā gada novembra uz Ukrainu nosūtījusi vairāk nekā 74 000 Latvijas iedzīvotāju izgatavoto ierakumu sveču, kas palīdz ukraiņu karavīriem sasildīties aukstajos mēnešos. Ierakumu sveču akcija turpināsies arī martā ar mērķi kopumā izliet un nogādāt Ukrainas aizstāvjiem vismaz 100 000 sveču.

Atsaucoties Ukrainas karavīru lūgumam, biedrība "Tavi draugi" kopš 2022. gada novembra īsteno ierakumu sveču gatavošanas akciju. Tajā piedalīties aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, izgatavojot ierakumu sveces no gofrētā kartona, konservu bundžām un parafīna, kā arī ziedojot sveču izejmateriālus vai veicot mērķa ziedojumu izejvielu sagādei.

Latvijā izgatavotās sveces pakāpeniski tiek nogādātas Ukrainas karavīriem frontē. Karavīri tās novērtējuši ar pateicību – ierakumu sveces ir viegli paņemt līdzi dodoties uzdevumā, tās dod siltumu un ļauj gatavot ēdienu. Ņemot vērā laikapstākļus Ukrainā, karavīriem sveces būs ļoti nepieciešamas arī martā.

"Esam saviļņoti un no sirds pateicīgi ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš pielicis roku Ukrainas armijas sasildīšanā. Ierakumu sveces tapušas mājās, skolās un bērnudārzos, darba kolektīvos, vērienīgās publiskās ierakumu sveču darbnīcās un korporatīvo pasākumu vietā. Var šķist, ka viena svece ir simbolisks žests, bet kopīgiem spēkiem esam paveikuši neticami daudz – izgatavoto sveču skaits drīz sasniegs 100 000. Sakām paldies arī ikvienam ziedotājam, kurš devis savu artavu sveču tapšanā," stāsta Renāte Grundštoka, biedrības "Tavi draugi" pārstāve. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas