Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Straujuma: Valsts iestādes ir godprātīgi risinājušas ar Zolitūdes traģēdiju saistītus jautājumus

Valsts iestādes ir godprātīgi risinājušas ar Zolitūdes traģēdiju saistītos jautājumus, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Taujāta, vai līdz šim paveiktais ir pietiekams, valdības vadītāja žurnālistiem sacīja, ka vienmēr var labāk, bet cilvēki ir strādājuši godprātīgi. Īpaši valdības vadītāja uzteica iekšlietu sistēmas cilvēkus.

Straujuma arī piebilda, ka Zolitūdes traģēdijas lietai bija lielākais izmeklētāju skaits, kāds līdz šim piesaistīts jebkurai citai lietai. Savukārt Iekšlietu ministrija esot solījusi, ka šā gada laika iesniegs materiālus prokuratūrai, lai varētu tālāk virzīt apsūdzības.

Premjerministre arī sacīja, ka Saeimā izveidotā parlamentārās izmeklēšanas komisija varēs padziļināti pētīt šos jautājumus.

Straujuma piebilda, ka ir pieņemts jauns Būvniecības likums, uzlaboti citi normatīvie akti, cietušie saņēmuši pabalstus. Tomēr ir lietas, kas nav sakārtotas, piemēram, civiltiesiskās attiecības, sacīja valdības vadītāja, piebilstot, ka šie jautājumi vēl perspektīvā jāsakārto.

Kā ziņots, valdība trešdien izskatīja ziņojumu, kurā apkopota informācija par Zolitūdes traģēdiju un paveikto tās seku novēršanai.

Saskaņā ar to atbildīgās institūcijas esot nodrošinājušas atbilstošus resursus Zolitūdes traģēdijas seku novēršanai. Pēc traģēdijas ir īstenoti dažādi pasākumi, kas vērsti uz cēloņu un to sekmējošo faktoru izvērtēšanu. Ir piedāvātas dažādas preventīvas darbības, lai nepieļautu līdzīgu traģisku situāciju un lai nākotnē neveidotos traģēdiju veicinoši apstākļi. Tāpat gada laikā ir paaugstināta institūciju gatavība katastrofu gadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē